27 Απρ 2010

Για το χώρο


Η έλλειψη σημείου αναφοράς στην πόλη του Κορυδαλλού σχετικά με τα κοινωνικά ζητήματα, η επιβολή ενός στείρου και εμπορευματοποιημένου περιβάλλοντος ζωής, η αποξένωση στον ''καναπέ της τηλεόρασης'' και η συνεχώς εντεινόμενη καταστολή, μας έδωσαν αρκετούς λόγους για την αρχή μιας συζήτησης με στόχο τη δημιουργία ενός νέου χώρου πολιτικών ζυμώσεων και πολυποίκιλων δρασεων.


Οι ασφυκτικές κοινωνικές συνθήκες οδήγησαν στην αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας και την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 η οποία με τη σειρά της ανέδειξε νέες, πολυποίκιλες πρωτοβουλίες. Σ’αυτό το περιβάλλον, η συζήτηση για τη δημιουργία ενός κοινωνικού χώρου στην ευρύτερη περιοχή του Κορυδαλλού εντάθηκε με την εβδομαδιαία συνεύρεση-συνέλευση ανθρώπων από ένα ευρύ φάσμα ιδεολογικών αποχρώσεων, χωρίς κλισέ και δογματισμούς, που συγκλίνουν στον αγώνα και την δράση ενάντια στην εξουσία και την καταπίεση.

Ζώντας σε συνθήκες διαρκούς ελέγχου και καταστολής, ανέχειας και ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται συνεχώς η κατανάλωση, η εμπορευματοποίηση, εμείς ενάντια στην εκμετάλλευση και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, αποφασίσαμε να δράσουμε προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την αντίσταση.

Η προσπάθεια αυτή απευθύνεται σε όλο τον κόσμο που αντιλαμβάνεται πως ο έλεγχος της ζωής μας από όσους κάθε φορά έχουν την εξουσία οδηγεί στις πληγές που καθημερινά συναντάμε μέσα και δίπλα μας.


Βασιζόμαστε στην ισοτιμία και τον σεβασμό της διαφορετικότητας, στοχεύουμε στη διάρηξη της εξατομίκευσης και της διαμεσολάβησης και φτιάχνουμε τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Pasamontana. Μια ανοιχτή διαδικασία όπου ο καθένας που θέλει να συμμετέχει μπορεί να προβάλλει τα ζητήματα που τον αφορούν, να τα επι-κοινωνήσει με τους υπόλοιπους, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμους που λειτουργούν ευεργετικά για τον ίδιο και για τους άλλους. Θέλουμε ένα ανοιχτό στέκι συνάντησης, συζήτησης και δράσης, σ' ένα μη εμπορευματοποιημένο περιβάλλον, όπου μέσα από τη γενική συνέλευση η γνώμη του καθενός συνδιαμορφώνει την πορεία του εγχειρήματος.


Κινητήρια δύναμη μας το πάθος μας για την ελευθερία και η ανοικοδόμηση των σχέσεων μας μέσω της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και του ζωντανού μας ονείρου για τη μετάβαση σε μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχουνε πλούσιοι και φτωχοί , θύματα και θύτες αλλά πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι.Σαββάτο 8/5, από τις 17.00 στο χώρο με καφέ και φαγητό, για να γνωριστούμε και να κουβεντιάσουμε...

Κυριακή 9/5, 18.00 , Ανοιχτή Συνέλευση για το χώρο και τη λειτουργία του.