7/17/10

Αποχή συσσιτίου στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου οι κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού ξεκινάνε αποχή συσσιτίου με αίτημα την αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος της παρατεταμένης κράτησης ανθρώπων με χρόνιες και ανίατες ασθένειες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων λόγω της κατάστασης της υγείας τους δεν μπορούν να μειώσουν την ποινή τους ως εργαζόμενοι.

Η κατάσταση στην ''ανθρώπινη χωματερή'' όπως λένε οι ίδιοι οι κρατούμενοι του συγκεκριμένου ιδρύματος είναι απλά τραγική όπως μας έχει μεταφερθεί και από τον σύντροφο Σίμο Σεϊσίδη που κρατείται εκεί. Σε ένα άθλιο, βρώμικο και γεμάτο ελλείψεις περιβάλλον είναι πεταμένοι άνθρωποι με αναπηρίες, εγκεφαλικά, θανατηφόρες ασθένειες.
Ο ειδικός γραμματέας σωφρονιστικής πολιτικής πριν κάποιο διάστημα τους είχε επισκεφτεί και διαβεβαιώσει ότι το θέμα θα λύνονταν νομοθετικά με νομοσχέδιο Φλεβάρη-Μάρτη. Φυσικά τους είπε ψέμματα.

Οι ίδιοι οι κρατούμενοι σε κείμενό τους προς τον υπουργό και τα ΜΜΕ αναφέρουν:  

''Αδύναμοι να αντιδράσουμε διαφορετικά,προσφέρουμε την έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη υγεία μας και ότι απέμεινε από τη ζωή μας θυσία στην δική σας απάνθρωπη αδιαφορία,όχι επειδή ελπίζουμε να αλλάξετε εσείς,αλλά επειδή αρνούμαστε να μας λογαριάζουν κτήνοι και αναλώσιμα απόβλητα ενός συστήματος και μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιά,ηθική και τιμή.Από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου αρχίζουμε όσοι το μπορούμε αποχή από το συσσίτιο και κάθε φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία,ως έσχατο δείγμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού...''

Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση θα συμμετέχει και ο σύντροφος Σίμος Σεϊσίδης.

Επίσης από την Πέμπτη 15 Ιούλη ο Νίκος Μαζιώτης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας με αίτημα να μπορεί να βλέπει τη σύντροφο και συναγωνίστριά του Πόλα Ρούπα, η οποία σε λίγες ημέρες θα φέρει στον κόσμο το γιο τους.

ΕΔΩ η επιστολή του Ν.Μαζιώτη στην Ελευθεροτυπία και ΕΔΩ της Πόλας Ρούπα στο Ποντίκι