7/07/10


"Η πρώτη εκδήλωση της κατάληψης ήταν έτσι όπως τη θέλαμε. Μια μεγάλη γιορτή. Δύο μέρες δημιουργήσαμε στην πόλη έναν θύλακα του πολιτισμού που πρεσβεύουμε. Το Σάββατο στην πιο κεντρική πλατεία του Αιγάλεω, στην άσχημη πλατεία Εσταυρωμένου, μια ασχήμια που αντανακλά το μίσος του εμπορευματικού κόσμου για τους δημόσιους χώρους, εκτρέψαμε την ασχήμια, τραγουδήσαμε, συζητήσαμε, γνωριστήκαμε, μοιραστήκαμε το υλικό μας, συστηθήκαμε στην πόλη με όρους ελευθερίας, ειλικρίνειας, ανιδιοτέλειας προς τους συγκάτοικους αλλά και θράσους, αποφασιστικότητας, παρρησίας και ανυποταγής προς την Εξουσία. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή το μεσημέρι,  στο χώρο της κατάληψης γίναμε σύν-τροφοι, μοιραστήκαμε τα πλούσια εδέσματα, που θα γίνονται όλο και πιο πλούσια όταν τα μοιραζόμαστε συλλογικά και θα φτωχαίνουν όταν τα διεκδικεί η μίζερη κουλτούρα της εξατομίκευσης, συνεχίσαμε τη γνωριμία, τις συζητήσεις και στο τέλος, σε μια επίδειξη “ανωριμότητας” τιμήσαμε το καλοκαιρινό λαϊκό έθιμο του μπουγελώματος… μέχρις εσχάτων.

Τα απογεύματα είμαστε κάθε μέρα στην κατάληψη μόλις πέφτει λίγο το φως και δροσίζει. Να μην ξεχνάμε ότι μπροστά στην κατάληψη υπάρχει μια πανέμορφη πλατεία με 100 δέντρα, χωρίς δρόμο και αυτοκίνητα, με μόνη “φασαρία” τις φωνές από τα παιδιά της γειτονιάς. Έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει καλοκαίρι… έχουμε ανοίξει μεγάλες δουλειές! Και, φυσικά,  χρειάζεται κάθε πρόθυμη συνεισφορά από τα “πρακτικά” έως τα “θεωρητικά”…
Την Τετάρτη 7 Ιούλη στις 7μμ θα γίνει η πρώτη συνέλευση της κατάληψης μετά την ανοιχτή δημόσια  δήλωση παρουσίας της στο Αιγάλεω. Όποιοι/ες συμφωνούν με τα χαρακτηριστικά που έχουν τεθεί από την συνέλευση η οποία και  έστησε την κατάληψη είναι ευπρόσδεκτοι. Το ίδιο και όσοι/ες διαφωνούν για να συζητήσουμε και να στηρίξουμε και τις δικές τους διαφορετικές επιλογές στο βαθμό που αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Εδώ είμαστε, για να τα λέμε…"