5/18/11

Ανακοίνωση της συλλογικότητας διαχείρισης του athens.indymedia

Στις 19 Μάη 2011, δικάζεται η προηγούμενη πρυτανική αρχή του ΕΜΠ για παράβαση καθήκοντος. Η δίωξη αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς προσπαθειών από τη μεριά του κράτους, των διωκτικών και δικαστικών αρχών να φιμώσουν το Athens IMC.
 
Με αφετηρία το 2009 και τις επερωτήσεις των φασιστών του ΛΑΟΣ στη βουλή, τα δημοσιεύματα υστερίας και συκοφάντησης στα ΜΜΕ, εγκαινιάζεται μια διαδικασία διαρκούς στοχοποίησης του Athens IMC, σε κάθε ευκαιρία και με ποικίλους τρόπους. Οι πιέσεις της αστυνομίας για παύση λειτουργίας του indymedia καθώς και για κατάδειξη των διαχειριστών του μέσου δεν αποδίδουν. Το κράτος επανέρχεται σε μικρό χρονικό διάστημα τον Ιούλη του 2009, μέσω του ΟΤΕ. Τότε ο ΟΤΕ αποστέλλει εξώδικο στο Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας, το οποίο είναι ο πάροχος Internet του ΕΜΠ. Το εξώδικο ανέφερε ότι το ΕΔΕΤ οφείλει να διακόψει εντός 5 ημερών την πρόσβαση του Athens Indymedia στο διαδίκτυο, ενώ περιελάμβανε και απόσπασμα επερώτησης βουλευτή των φασιστών.
 
Στην ουσία το κράτος μέσω του ΟΤΕ εκβιάζει το ΕΔΕΤ και το ΕΜΠ, για άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματος αν δεν εκδιωχθεί το indymedia από το ίδρυμα.
 
Και αυτή η προσπάθεια αναχαιτίζεται καθώς το Athens Indymedia συνδέεται άμεσα με την κοινωνία και έχει αποκτήσει αποδοχή κοινωνικά αλλά και εντός της πολυτεχνειακής κοινότητας. (...)