10/29/11

Για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου στον Κορυδαλλό (ανταπόκριση από την πλατεία Μέμου...)

Ανακοίνωση συμμετεχόντων στη Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού που παρευρέθηκαν στα συμβάντα της 28ης Οκτωβρίου στον Κορυδαλλό.

Δήλωση Διαμαντίδη: “Έκανε λόγο για «χυδαιότητες» από «αποβράσματα»”
Σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης Διαμαντίδης τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από το σπίτι του, στον Κορυδαλλό.
Ο κ. Διαμαντίδης σε δηλώσεις του σε ττηλεοπτικούς σταθμούς καταφέρθηκε εναντίον τους με βαριές εκφράσεις κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες» από «αποβράσματα» και είπε ότι αναγνωρίζει στα πρόσωπα αυτών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία γνωστούς δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κορυδαλλό.
Ακόμη σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το MEGA προκαλούσε να πάνε να τον δούνε στην πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλό που ο κόσμος τον χαιρετούσε.

Του απαντάμε:
Ως Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού που κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ακριβώς μετά την παρέμβαση-πορεία μας στην παρέλαση, κρίνουμε αναγκαίο να υπάρξει μια απάντηση στα χυδαία ψέμματα του Βουλευτή Διαμαντίδη.
Στο διαστρεβλωμένο κόσμο του «κύριου» Διαμαντίδη οι πολίτες που αγωνίζονται και παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους είναι αποβράσματα ενώ οι πολιτικοί που ξεπουλάνε το μέλλον μας και τα όνειρα των παιδιών μας είναι οι «Σωτήρες».  Δε θα πέσουμε στην παγίδα να πετάει ο καθένας σα μπαλάκι την ταυτότητά μας από το ένα κόμμα στο άλλο. Είμαστε ελεύθεροι αγωνιζόμενοι άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες που μαζευτήκαμε στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ για να διεκδικήσουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ. Αυτό εξηγείται και από την αυθόρμητη αντίδραση δεκάδων ανθρώπων που ήρθαν να θέσουν τους βουλευτές Νιώτη και Διαμαντίδη απέναντι στις ευθύνες τους.
Εκτός από ψεύτες, κλέφτες είστε και ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. Πάρτε το χαμπάρι...
Ακολουθεί το βίντεο της παρέλασης που η αντίδραση του κόσμου μετετρέψε σε πορεία. Μέσα στον κόσμο αυτό εκτός από τη Λ.Σ. Κορυδαλλού υπήρχαν δάσκαλοι, γονείς και μαθητές από σχολεία που συγχωνεύθηκαν καθώς και απλήρωτοι εργαζόμενοι του Δήμου.

Δεν ξεχνάμε και τον Δήμαρχό μας «κύριο» Κασιμάτη που νομίζει ότι μπορεί να έρχεται στους δημότες του και να το παίζει αντιμνημονιακός την ώρα που απέναντι στις εντολές των Υπουργείων και της Περιφέρειας σκύβει καταφατικά το κεφάλι. Δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ όταν συγχωνεύθηκαν το 16ο-17ο δημοτικό καθώς και το 11ο-22ο. Ήρθε η ώρα να πάρει θέση για όλα.

Στη συνέχεια του βίντεο βλέπετε την αντίδραση δεκάδων πολιτών που ήρθαν να “χαιρετίσουν”τον κύριο Διαμαντίδη.



 
Και τώρα να μας πείτε που θα πάτε να κρυφτείτε.
Είναι υποκρισία να υποθηκεύετε το μέλλον μας και μετά να έρχεστε και να πίνετε τον καφέ σας ανενόχλητοι στις πλατείες μας.
Έξω από τον Κορυδαλλό οι  τοπικοί άρχοντες-υποστηρικτές του καθεστώτος της Τρόικας και του ΔΝΤ.
Τώρα Κηδεμονία Τότε Κατοχή, Ιδιοι οι δοσίλογοι σε κάθε εποχή
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΩΡΑΙΑ

Ανακοίνωση συμμετεχόντων στη Λ.Σ. Κορυδαλλού
που παρευρέθηκαν στα ανωτέρω συμβάντα.

αναδημοσίευση από το blog της Λ.Σ.Κορυδαλλού (http://alsk.org)

10/26/11

Προβολή...Πέμπτη 27/10: Zabriskie Point

“Η ταινία μπορεί σίγουρα να μοιάζει παραληρηματική, ιδίως στο τέλος. Ε λοιπόν, ως δημιουργός, διεκδικώ το δικαίωμα στο παραλήρημα, ακόμη και γιατί τα σημερινά παραληρήματα θα είναι ίσως η αυριανή αλήθεια.”
Μικελάντζελο Αντονιόνι


10/23/11

Μαθήματα υπολογιστών και δημιουργίας αφίσας

Απο αυτήν την Τρίτη 25/10 και κάθε Τρίτη στις 7 θα γίνονται μαθήματα υπολογιστών και δημιουργίας αφίσας.
Ο κυκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει με μαθήματα δημιουργίας μπλογκ. ''Πως φτιάχνουμε ένα ιστολογιο''.
Τα μαθήματα είναι αυτοοργανωμενα και βασίζονται στην ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών, χωρίς τους καταναγκασμούς της σχέσης δάσκαλου-ειδικού και μαθητή.

10/22/11

(κάθε) Σαββάτο μετά τις 19.00 αυτοοργανωμένο κοινωνικό καφενείο

θα λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη/ταινιοθήκη και το "βιβλιοπωλείο" αυτόνομων και κινηματικών εκδόσεων.

10/20/11

Πέμπτη 20/10: Η Λεμονιά (του Eran Riklis)

Etz Limon (2008) - Eran Riklis - Η Λεμονιά (Lemon Tree)

Η Selma είναι μια χήρα από την Παλαιστίνη που η ζωή της αναστατώνεται όταν ο ισραηλινός υπουργός άμυνας μετακομίζει στο σπίτι που βρίσκεται απέναντι από τον κήπο με τις λεμονιές της, στα σύνορα του Ισραήλ και των κατεχόμενων εδαφών. Η ασφάλεια του υπουργού υποστηρίζει ότι τα δέντρα της Selma αποτελούν απειλή για τον υπουργό και την οικογένειά του, και πρέπει να κοπούν. Η Selma θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τα δέντρα αλλά και την ίδια της τη ζωή.

Ο Εράν Ρικλίς είναι από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του Ισραήλ. Η προηγούμενη ταινία του "The Syrian Bride" κέρδισε 18 διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και προβλήθηκε σε αρκετές χώρες. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με τηλεοπτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ.

Ο Εράν Ρικλίς για την ταινία:

"Για τους παρατηρητές η κατάσταση στη Μέση Ανατολή αλλάζει συνεχώς, αλλά αν το σκεφτεί κανείς λίγο καλύτερα, ίσως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν είναι και τόσο αλήθεια. Ελπίδα, αισιοδοξία, απαισιοδοξία, σημαντικές ανακαλύψεις, νέοι ορίζοντες, μια νέα ημέρα, το μέλλον, το παρελθόν, όλες αυτές είναι λέξεις που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν την κατάσταση σε μια περιοχή που μάλλον τα έχει ζήσει όλα.

Tα δέντρα στην περιοχή στέκονται τριγύρω ως μάρτυρες των πράξεων των ανθρώπων. Αν και τα χαρακτηριστικά δέντρα της περιοχής είναι οι ελιές, αυτή η ιστορία είναι για μερικές λεμονιές που κάποιος τις θεωρεί "απειλή για την εθνική ασφάλεια", κατηγορία ασυνήθιστη να προσάπτεται σε δέντρα. "Η λεμονιά" είναι μια ιστορία για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη δύσκολη θέση να παλεύουν για ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν λυθεί εύκολα, εάν και μόνο άκουγαν προσεκτικά ο ένας τον άλλον. Οι απλές προσδοκίες βέβαια είναι μεγάλο ζητούμενο για πολλά προβλήματα που διαιωνίζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη Μέση Ανατολή με τη θερμή κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια, το φορτίο της ιστορίας, το αίμα που έχει χυθεί, τις θρησκευτικές και άλλες αιώνιες συγκρούσεις που έχουν διαμορφώσει τη σημερινή κατάσταση, τα πράγματα δεν είναι ευκολότερα...

"Η λεμονιά" είναι μια ταινία που επίσης έχει να κάνει πολύ με τη μοναξιά όπως απεικονίζεται στις ζωές των δύο γυναικών, της Σάλμα στην παλαιστινιακή πλευρά και της Μίρα στην ισραηλινή. Υποθέτω πως αυτό ήταν κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γυρίσω την ταινία. Γενικότερα όλοι οι χαρακτήρες, εκτός από το ότι αντιπροσωπεύουν διάφορα θέματα, πάσχουν από ένα είδος μοναξιάς που είναι μέρος της ζωής τους, τόσο σε προσωπικό όσο και εθνικό επίπεδο."

10/15/11

Kοινωνικό καφενείο κάθε Σάββατο στις 7

Όπως κάθε Σαββάτο έτσι και σήμερα θα λειτουργήσει το κοινωνικό καφενείο σαν χώρος συνεύρεσης και επικοινωνίας, συζητησης, χωρίς εμπορευματικές σχεσεις κερδους.
Η κουζίνα του χώρου θα ειναι ανοιχτή για μαγειρέματα...

10/12/11

Για την προβολή αυτής της Πέμπτης 13/10

Πώς να ξεφορτωθούμε τους άλλους - Hvordan vi slipper af med de andre (2007)
1h 35min

Είδος: Πολιτική σάτιρα    Χώρα παραγωγής: Δανία
Σκηνοθέτης   Anders Ronnow Klarlund
Σεναριογράφος Rasmus Botoft | Anders Ronnow Klarlund


Ηθοποιοί Soren Pilmark | Louise Mieritz | Soren Fauli | Lene Tiemroth | Lene Poulsen | Poul Glargaard | Marie Caroline Schjeldal | Niels Weyde | Kim Sonderholm

Στη Δανία του (πολύ κοντινού;) μέλλοντος, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν. Μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου, η πολιτεία ψηφίζει ειδικό κανονισμό τον οποίο ονομάζει «New Copenhagen Criteria». Σύμφωνα με αυτόν, όσοι προσφέρουν στην κοινωνία λιγότερα από όσα καταναλώνουν, θα πρέπει να εκτελούνται... Ολα τα «παράσιτα», όλοι οι αργόσχολοι, όλοι οι αντιπαραγωγικοί, αλλά και οι μετανάστες, κυρίως οι μαύροι, θα πρέπει να φύγουν από τη μέση! Βέβαια, πρώτοι απ' όλους θα πρέπει να φύγουν οι κομμουνιστές και οι άλλοι πολιτικά ανυπάκουοι!

Ο στρατός ξεκινάει ένα εντυπωσιακό πογκρόμ συλλήψεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Δανίας. Ο ταγματάρχης Κρίστιαν Άντερσον αναλαμβάνει ένα συγκεκριμένο «στρατόπεδο συγκέντρωσης». Για τις ανάγκες της ιδιότυπης αποστολής του, κλείνει υπόπτους στο προαύλιο ενός δημοτικού σχολείου, ωσάν να προσπαθεί να προσομοιάσει τις συνθήκες στο Γκουαντάναμο! Στο εσωτερικό του σχολείου λαμβάνουν χώρα οι ανακρίσεις. Ο Άντερσον προΐσταται αυτών, ενώ τον παρακολουθεί από κοντά ένα μέλος του Κοινοβουλίου, ο Φόλκε, για την ομαλή διεξαγωγή των πάντων.

"Το «Πώς να ξεφορτωθούμε τους άλλους», είναι πολιτική σάτιρα. Και σαν τέτοια μοιάζει υπερβολική. Ωστόσο, όλα τα «υπερβολικά» που συμβαίνουν στην οθόνη συμβαίνουν και στη ζωή. Μόνο που στη ζωή συμβαίνουν, για την ώρα, καμουφλαρισμένα! Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως είναι λιγότερο σκληρά και λιγότερο απάνθρωπα! Πως το σύστημα δεν είναι φασιστικό και δολοφονικό, όσο αυτό της ταινίας.

Οταν θα τελειώσει ο εξονυχιστικός έλεγχος κάποιους από τους κρατούμενους θα τους εκτελέσουν και κάποιους άλλους θα τους φορτώσουν στα καράβια και θα τους στείλουν στην Αφρική. Η νέα τάξη πραγμάτων θα επιβληθεί. Και θα είναι καθαρή. Οπως ήλπιζε ο Χίτλερ για τη δική του κοινωνία."

(Άντερς Ρόννοου Κλάρλουντ)
 

10/06/11

Δήλωση συμμετοχών σε ελεύθερα μαθήματα

Στο πλαίσιο της αυτομορφωσης και των ελευθερων μαθημάτων υπάρχουν βλέψεις να ξεκινήσουν 2 κύκλοι ακόμα. Ενας κύκλος μαθημάτων δημιουργίας μπλογκ και αφίσας ,και μαθήματα σχεδίου και ιστορίας της τέχνης.
Οσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το e-mail osrovou@yahoo.gr για τα μαθηματα σχεδιου και με το e-mail του χωρου για τα μαθηματα μπλογκ ,αφισσας.
Καλο θα ηταν να γραψετε ποιες μερες και ωρες μπορειτε!


10/02/11

Σάββατο 8/10, 8 μ.μ.: συζήτηση με τον Xρήστο Oικονόμου με αφορμή το βιβλίο του και για το βιβλίο του ("Κάτι θα γίνει, θα δεις")

Παντού υπάρχει μια πίσω αυλή, μια αθέατη όψη, η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. O κόσμος της κακοπληρωμένης εργασίας, της ανεργίας, των εργατικών ατυχημάτων,  που οι συνθήκες ζωής τον σπρώχνουν στο αδιέξοδο, την απελπισία, στο περιθώριο… O κόσμος της πίκρας και των βασάνων.

Ένας νέος συγγραφέας, ο Xρήστος Oικονόμου, γεννημένος στη Nίκαια, βαδίζει σε δρομάκια και πλατείες γνωστές μας, στη Bυθινίας και Aμερικανίδων Kυριών, στη Mέμου και στο Πέραμα, και λίγο πιο πέρα στη Σαλαμίνα και στο λιμάνι του Πειραιά. Bρίσκει πονεμένους ανθρώπους και φτιάχνει ιστορίες

Στη συλλογή διηγημάτων Kάτι θα γίνει, θα δεις  η λογοτεχνική ανάπλαση των ηρώων δεν λειαίνει τον πόνο και την πίκρα. Tα κάνει μάλλον πιο έντονα.

Mε τον Xρήστο Oικονόμου, στο Πασαμοντάνια, συζητάμε με αφορμή το βιβλίο του και για το βιβλίο του, το Σάββατο 8/10 , ώρα 8 μ.μ.

 

Προβολές Οκτωβρίου στο χώρο: κάθε Πέμπτη στις 21.00


10/01/11

κάθε Σαββάτο 7-12μμ...αυτοοργανωμένο κοινωνικό καφενείο

Κάθε Σάββατο από τις 19.00 λειτουργεί αυτοοργανωμένο κοινωνικό καφενείο για συνεύρεση και επικοινωνία, χωρίς τους εμπορικούς καταναγκασμούς του κέρδους και της lifestyle διασκέδασης. Τις ώρες του "καφενείου" θα λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη - ταινιοθήκη, θα υπάρχει το αρχειακό υλικό του χώρου (αφίσες και άλλες εκδόσεις) και βιβλιοπωλείο κινηματικών και αυτόνομων εκδόσεων. Τα υλικά έξοδα καλύπτονται από την εθελοντική συνεισφορά όλων μας. Επίσης συχνά θα οργανώνονται μικρές θεματικές προβολές, μαγειρέματα και δημιουργικές συμπράξεις.

Όσοι δε σκύβουμε, ούτε θέλουμε να διατάζουμε, να συναντηθούμε, να κουβεντιάσουμε, να δημιουργήσουμε, να σχεδιάσουμε, να οργανωθούμε...


Τα λέμε από κοντά...