10/27/12

Γενική Συνέλευση των μελών του Βοτσάλου, Τρίτη 6/11


Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η 4η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικτύου Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλλού "Βότσαλο".

10/11/12

2o κοινωνικό καφενείο οικονομικής ενίσχυσης των συλληφθέντων της αντιφασιστικής παρέμβασης


Το κοινωνικό καφενείο και αυτού του Σαββάτου θα έχει χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης των 15 συλληφθέντων της αντιφασιστικής παρέμβασης-περιπολίας της 30/9 στο κέντρο της Αθήνας

(ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ)

θα προβληθεί και το Ντοκιμαντέρ The Fourth World War (Tέταρτος Παγκόσμιος Πόλεμος)
 
Οι κοινωνικές συγκρούσεις στο Μεξικό, την Αργεντινή, την Παλαιστίνη, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Κορέα, οι μάχες του "Βορρά" στο Κεμπέκ και τη Γένοβα και ο "Πόλεμος ενάντια στην Τρομοκρατία" στη Ν.Υόρκη και το Ιράκ ως σημεία ενός ενιαίου και παγκόσμιου κύματος αντίστασης, απέναντι στη βία της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας.
Ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 20.00

10/10/12

Φιλοξενία του Δικτύου Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλλού "Βότσαλο"

Στο χώρο φιλοξενείται πλέον κάθε Τρίτη 19.30 - 21.30 το Δίκτυο Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλλού "Βότσαλο" (προκειμένου να γίνεται η ενεργοποίηση των νέων μελών και να εξυπηρετούνται τα μέλη του δικτύου που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο)

***

Τι είναι το Βότσαλο

Το Δίκτυο Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλλού Βότσαλο, δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να κάνουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια πράξη στην πόλη μας.  Η ανάγκη  προέκυψε μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι το υπάρχον μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και ο τρόπος ζωής που προτείνει οδηγεί σε αδιέξοδο, μετατρέπει τον άνθρωπο σε παθητικό καταναλωτή και αλλοτριώνει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Το Δίκτυο Βότσαλο δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να ανταλλάξουν υπηρεσίες και προϊόντα για να καλύψουν μέρος των καθημερινών αναγκών τους χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος. Πρόκειται για μία κοινότητα που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων και λειτουργεί, παρακάμπτοντας  το νόμισμα, με εθελοντικές παροχές μεταξύ των μελών του στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην χώρα μας οι αχρήματες ανταλλαγές αποτελούν εδώ και χρόνια καθημερινότητα για χιλιάδες ανθρώπους αφού ήδη λειτουργούν με επιτυχία 29 παρόμοια δίκτυα.

Δείχνουμε στην πράξη  πως ένας διαφορετικός τρόπος ζωής είναι δυνατόν να υπάρξει.

Ονειρευόμαστε μια κοινωνία που οι σχέσεις δεν θα βασίζονται στην εκμετάλλευση και την αδικία, αλλά στην αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, την προσφορά, την ανταλλαγή, την ισότητα. Μια κοινωνία ανθρώπινη.

Γι’ αυτό επινοήσαμε το “Βότσαλο”, το οποίο θα χρησιμοποιούμε εφεξής ως μονάδα για τις αχρήματες  ανταλλαγές μας.