16 Ιουλ 2013

Άμεση απελευθέρωση των 4 αγωνιζόμενων κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής

Ο ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα σχέδια του κράτους και της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» (θυγατρική της πολυεθνικής «ELDORADO GOLD» και του ομίλου Μπόμπολα) για την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος, που θα επιφέρει τον αφανισμό της φύσης και των χωριών της περιοχής, βρίσκεται αντιμέτωπος με την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος για τη τρομοκράτηση και φίμωση των αγωνιζόμενων κατοίκων.

Η καταστολή πλήθους κινητοποιήσεων από την αστυνομία όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο στο βουνό όσο και στα χωριά που αντιστέκονται, καθώς και η προσπάθεια δημιουργίας μιας εμφυλιοπολεμικής συνθήκης στην περιοχή με τη συγκρότηση ενός ιδιωτικού στρατού τραμπούκων της εταιρείας, εντείνεται το τελευταίο διάστημα με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση των καταστροφικών – λεηλατικών εργασιών της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» και με αφορμή την αγωνιστική δράση – σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε σε υποδομές της εταιρείας στις Σκουριές, τη νύχτα της Κυριακής 17/2/2013.

Πρόκειται για μία τεράστια κατασταλτική επιχείρηση με δεκάδες προσαγωγές - απαγωγές αγωνιστών, διώξεις, εντάλματα σύλληψης, βίαιη απόσπαση γενετικού υλικού, εισβολή πολυάριθμου στρατού ΜΑΤ – ΕΚΑΜ στην πόλη της Ιερισσού (την Πέμπτη 7 Μάρτη 2013) και επίθεση με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς ακόμα και σε μαθητές και ηλικιωμένους, η οποία συνοδεύεται από μια επίσης τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία ψεύδους, παραπληροφόρησης, εγκληματοποίησης και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κατοίκων από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Μέρος αυτής της κατασταλτικής επιχείρησης αποτελεί και το κατηγορητήριο που στήθηκε από τους αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς, στοχοποιώντας 20 αγωνιζόμενους κατοίκους ως υπεύθυνους για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές. Στις 14 Απρίλη 2013 το κράτος προχώρησε ακόμα ένα βήμα στην επιχείρηση τρομοκράτησης του αγώνα, προφυλακίζοντας δύο από τους 20 κατηγορούμενους αγωνιζόμενους κατοίκους, επικαλούμενο “ευρήματα” DNA. Κι ενώ οι δύο αγωνιστές παραμένουν όμηροι στις φυλακές Διαβατών, αρνούμενοι τις κατηγορίες, την Τετάρτη 10 Ιούλη ακόμα δύο αγωνιζόμενοι κάτοικοι προφυλακίζονται για την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, χωρίς κανένα στοιχείο και παρά το ισχυρό άλλοθι που είχαν.

Από τη πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής για τη προάσπιση της φύσης και της ζωής τους ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών εξόρυξης χρυσού και του κράτους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους τέσσερις προφυλακισμένους αγωνιστές και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Αυτός ο αγώνας που δεν ξεκίνησε σήμερα αλλά αναπτύχθηκε σε βάθος χρόνου, πολύμορφα και μαχητικά με πλήθος κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων και δράσεων, πρέπει να πλατειάσει ακόμα περισσότερο. Και να αποτελέσει έναν κοινωνικό φραγμό στην λεηλατική επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου, που επιφέρει καταστροφή και θάνατο στις κοινωνίες και τη φύση, στο βωμό της ανάπτυξης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,
Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

 Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής

15 Ιούλη 2013