1/31/13

Σάββατο 2/2: παρουσίαση δικτύου αλληλέγγυας οικονομίας Κορυδαλλού

* λόγω της εκδήλωσης του Βοτσάλου αυτό το Σάββατο δε θα γίνει κοινωνικό καφενείο

αναδημοσίευση από το votsalo.org


Σάββατο 2/2, 18.00-22.00 στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (αίθουσα Πλειάδες)

1/26/13

Συνάντηση για τη συνέχιση της διοργάνωσης κινητοποιήσεων

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ)

στο πλευρό του ανυποχώρητου αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής
ενάντια στην καταστολή και τα σχέδια του κράτους και της Ελληνικός Χρυσός
(θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado Gold) για την εγκατάσταση μεταλλείων
εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος και τον αφανισμό της φύσης
και των χωριών της περιοχής στο βωμό της ανάπτυξης

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ, στις 5 μ.μ., στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης
στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής

1/24/13

Όλοι στο πλευρό των απεργών στα ΜΜΜ

νοιάσου για την Τάξη σου - όχι για την πάρτη σου
 
 

που αντιστέκονται στη λάσπη των Μ.Μ.Ε, στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό

συνεχής ενημέρωση: athens.indymedia.org

1/21/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

***ανανεωμένο: την Τρίτη το πρωί μοιραστήκαμε γύρω στον 1 τόνο (τελικά) πορτοκαλιών. Ως εκ τούτου ακυρώνεται το μοίρασμα της Τετάρτης...

***
Τρίτη πρωί (10-2) και Τετάρτη πρωί & απόγευμα (10-2 και από τις 18.00 και μετά) μοιραζόμαστε περισσότερα από 500 κιλά πορτοκάλια με τους γείτονες και τους αγωνιζόμενους κατοίκους των περιοχών μας.

Η συγκομιδή είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς μιας παρέας συντρόφων και συναγωνιστών σε φιλικό κτήμα, όπου τα δέντρα φροντίζονται με σεβασμό στη φύση και τη γη χωρίς ίχνος φυτοφάρμακων, ενισχυτικών ή άλλων παρεμβάσεων. Μόνο χώμα και νερό...

Δεν ψάχνουμε ούτε πελάτες, ούτε ακολουθητές. Μακριά από μας τα διαφημιστικά πολιτικάντικα συσσίτια των φασιστών, η ελεημοσύνη των πλουσίων και η φιλανθρωπία-προφίλ των εταιριών και των επιχειρήσεων. Δεν έχουμε καμία σχέση με κρατικές, κομματικές ή επιχειρηματικές επιχορηγήσεις. Το μοίρασμα προέκυψε, δε σχεδιάστηκε.

Αξιοπρεπής ζωή είναι το να δουλεύουμε συλλογικά και χωρίς κέρδος. Το να δουλεύουμε όλοι μαζί -όχι για κάποιο αφεντικό αλλά για τις κοινωνικές ανάγκες όλων, το να μοιραζόμαστε τη γνώση και τα αποτελέσματα του κόπου μας, το να σεβόμαστε τη φύση που μας παρέχει τον τόπο και τον τρόπο για να ζήσουμε.

Αυτό που μας τσακίζει είναι η σημερινή οργάνωση της κοινωνίας που βασίζεται στο κέρδος και την εκμετάλλευση. Αυτό που μας λείπει είναι η αυτενέργεια και η αυτοοργάνωση της ζωής με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.


από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του
στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του:


ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

1/20/13

Kάτω τα χέρια από το 18 Άνω - συγκέντρωση αλληλεγγύης

Η συμπαράσταση στην επίθεση που δέχεται η Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω είναι συγκλονιστική.

Η συντριπτική πλειοψηφία του χώρου της  υγείας συντάσσεται στο πλευρό της Μονάδας.

Όλα τα προγράμματα και οι εργαζόμενοι στην απεξάρτηση και ψυχική υγεία (ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ – Ψ.Ν.Θ)  στηρίζουν το 18 ΑΝΩ.

Την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους Κατερίνα Μάτσα και Σταύρο Κεβόπουλο εκφράζουν χιλιάδες άνθρωποι της ιατρικής, της διανόησης του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος στο κείμενο στο οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές (3.000 περίπου μέχρι στιγμής και συνεχίζονται εδώ).

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και ώρα 13.00 συνεδριάζει το Δ.Σ. του Ψ.Ν.Α (Δαφνί) με θέμα στην ημερήσια διάταξη την πειθαρχική δίωξη της Κ. Μάτσα και του Στ.Κεβόπουλου.

Οι εργαζόμενοι της Μονάδας θα είναι απέξω από το διοικητήριο συμπαραστεκόμενοι και αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που διώκονται. Μαζί τους θα είναι αντιπροσωπείες από  εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ- ΟΚΑΝΑ -ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ- ΕΙΝΑΠ, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και κοινωνικών συλλογικοτήτων.

  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 18 ΑΝΩ

συνάντηση Δευτέρα 21/1/2013, στις 12.30
στον χώρο του ΨNA, μετά την είσοδο αριστερά

1/18/13

Από την πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής

περισσότερη ενημέρωση εδώ: athens.indymedia
και εδώ: antigoldgreece


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 15 Γενάρη 2013 διαδήλωση αλληλεγγύης στο πλευρό του ανυποχώρητου αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στην καταστολή και τα σχέδια του κράτους και της Ελληνικός Χρυσός (θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado Gold) για την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος και τον αφανισμό της φύσης και των χωριών της περιοχής, στο βωμό της ανάπτυξης.
 
Στη διαδήλωση που είχε καλεστεί από τη Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής, συμμετείχαν περίπου 700 άτομα που πορεύτηκαν με παλμό στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από το μετρό Πανόρμου όπου ήταν καλεσμένη η συγκέντρωση – παρέμβαση, μέχρι το κατ΄ευφημισμό Υπουργείο Περιβάλλοντος στην οδό Αμαλιάδος. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας φωνάζονταν πλήθος συνθημάτων ενάντια στην καταστροφή της φύσης από το κράτος και το κεφάλαιο και αλληλεγγύης στους αγώνες τον τοπικών κοινωνιών ενάντια στην καταστροφή των τόπων τους και της δυνατότητας να ζουν σε αυτούς με αξιοπρέπεια. Όπως, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΩΣ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΤΑΦΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ κ.ά. Ενώ ακούστηκαν και συνθήματα ενάντια στις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους που πραγματοποιούνται όλο το τελευταίο διάστημα κατά των κατειλημμένων χώρων αγώνα.
 
Η διαδήλωση έφτασε μέχρι το Υπουργείο το οποίο ήταν αποκλεισμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και ολοκληρώθηκε στο μετρό Αμπελοκήπων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
 
Η κινητοποίηση αυτή που οργανώθηκε από αρκετές οριζόντιες συλλογικότητες αγώνα της Αθήνας που συγκρότησαν την Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε μετά από πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στη φύση και την κοινωνία σε κάθε γωνιά της χώρας, δεν είναι απομονωμένοι. Με την αλληλεγγύη, το μαχητικό και ανυποχώρητο πνεύμα του αγώνα και το δίκιο μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, θα νικήσουμε!



1/15/13

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις «Σινιάλο» (Αιγάλεω) και «Παπουτσάδικο» (Χαϊδάρι)

Παρασκευή 18 Γενάρη στις 18:00 από το ΠΑΛΑΤΑΚΙ (Χαϊδάρι) στο ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω, και συναυλία αμέσως μετά (21:00) στο Μετρό.


"Οι γειτονιές μας μαστίζονται από την ανεργία, την εξαθλίωση και την απαξίωση της ζωής και όχι από τις κοινωνικές αντιστάσεις.

Οι γειτονιές μας κινδυνεύουν από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και όχι από αυτούς που εναντιώνονται σε αυτές.

Εστίες ανομίας είναι τα κέντρα αποφάσεων των κυρίαρχων και όχι οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι."


Εισβολή στην κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Σήμερα 15 Ιανουαρίου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη. Εντός του κτιρίου βρισκόντουσαν 14 αγωνιστές/ριες που προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης  3.00μμ έξω από την ΓΑΔΑ  



*Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ 5ΜΜ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ




1/13/13

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική

Τρίτη 15 Γενάρη 2013 - Συγκέντρωση 5 μ.μ., πλατεία Πανόρμου (σταθμός Μετρό)


ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
στο πλευρό του ανυποχώρητου αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στην καταστολή και τα σχέδια του κράτους και της Ελληνικός Χρυσός (θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado Gold) για την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος και τον αφανισμό της φύσης και των χωριών της περιοχής, στο βωμό της ανάπτυξης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συντονιστική συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής

το κάλεσμα του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου Pasamontana που αφισοκολλήθηκε σε 500 κομμάτια στις γειτονιές του Κορυδαλλού

1/11/13

Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης - Σάββατο 12/1, 12.00, Προπύλαια

Αλληλεγγύη στη Villa Amalias, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Xanadu, τα πολιτικά στέκια της ΑΣΣΟΕ και τους συλληφθέντες μετανάστες μικροπωλητές, τον 98fm, την κατάληψη Πατησίων & Σκαραμαγκά και όλους τους στοχοποιημένους χώρους, όλους τους συλληφθέντες και διωκόμενους αγωνιστές.

Αλληλεγγύη και υπεράσπιση όλων των δομών κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αντίστασης ως μέρος των κοινωνικών-ταξικών αγώνων.

Η κρατική τρομοκρατία και ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δε θα περάσουν.

Οι κοινωνικοί αγώνες θα νικήσουν!

1/05/13

Εκδήλωση - συζήτηση αλληλεγγύης Σάββατο 12 Γενάρη, 18.30

για τον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα σχέδια της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" και του ελληνικού κράτους που απειλούν με καταστροφή τον τόπο τους.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΓΕΝΑΡΗ - 18.30
στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Pasamontana,
Δημητρακοπούλου 23 Κορυδαλλός
(3 στενά από την πλατεία Ελευθερίας)

1/04/13

Αυτοοργανωμένο κοινωνικό καφενείο Σαββάτο 5/1 από τις 20.00

(Σχεδόν) κάθε Σάββατο από τις 20.00 μέχρι τις 24.00 (τουλάχιστον) ο χώρος λειτουργεί ως αυτοοργανωμένο κοινωνικό καφενείο για να συναντιόμαστε και να επικοινωνούμε μακριά από τους κανόνες του κέρδους, του εμπορίου και της lifestyle διασκέδασης.

Τα έξοδα (μπύρες, καφέδες κλπ) καλύπτονται από τις εθελοντικές συνεισφορές όλων στο κουτί ενίσχυσης του χώρου.

Παράλληλα λειτουργεί το δωμάτιο υπολογιστών/internet, η δανειστική βιβλιοθήκη & ταινιοθήκη και το "βιβλιοπωλείο" αυτόνομων και κινηματικών εκδόσεων.