4/11/14

Κείμενο αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των φυλακισμένων ενάντια στις φυλάκές υψίστης ασφαλείας & τις ειδικές συνθήκες κράτησης

ΟΙ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ»
ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Οι σχεδιαζόμενες «φυλακές υψίστης ασφαλείας» και οι «ειδικές συνθήκες κράτησης» είναι η άλλη -η συμπληρωματική- όψη της επίθεσης που δεχόμαστε ως κοινωνία από την οικονομική και πολιτική εξουσία. Είναι η διπλή εκδίκηση και τιμωρία για όσους φυλακίστηκαν επειδή αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς της σύγχρονης βαρβαρότητας που βιώνουμε όλοι μας. Είναι το φόβητρο για όσους αγωνίζονται ή προτίθενται να αγωνιστούν για την ανατροπή της εξουσίας που μας καταστρέφει καθημερινά. Η οικονομική εξουσία, το ελληνικό κράτος και οι υπερεθνικοί μηχανισμοί κυριαρχίας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) έχοντας επιβάλλει ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης καταστρέφουν την πλειοψηφία της κοινωνίας με τα διαρκή μνημόνια υποδούλωσης και λεηλασίας και παράλληλα καταστέλλουν κάθε φωνή και πράξη αντίστασης στα αντικοινωνικά τους σχέδια με συνεχείς επιθέσεις στις διαδηλώσεις λαϊκής διαμαρτυρίας, με συλλήψεις και προφυλακίσεις, νέους τρομονόμους, και τώρα «φυλακές υψίστης ασφαλείας» και «ειδικές συνθήκες κράτησης».

Το νέο νομοσχέδιο που προωθούν σημαίνει ουσιαστικά τη δημιουργία μιας φυλακής-εξορίας μέσα στην ήδη υπάρχουσα φυλακή. Σημαίνει την κατάργηση κάθε έννοιας αξιοπρέπειας και βασικού ανθρώπινου δικαιώματος που έχει κερδιθεί με αίμα και αγώνες. Συγκεκριμένα:
  • Οι κρατούμενοι διαχωρίζονται σε τρείς κατηγορίες (Α, Β, Γ). Στην ειδική κατηγορία Γ μπαίνουν απευθείας οι πολιτικοί κρατούμενοι, όσοι κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και όσοι χαρακτηρίζονται απείθαρχοι.
  • Ο Εισαγγελέας της Φυλακής αποκτά απόλυτες αρμοδιότητες.
  • Η φυλακή Δομοκού μετατρέπεται σε υψίστης ασφαλείας αλλά και σε κάθε φυλακή δημιουργείται ειδική πτέρυγα με ειδικά κελιά τύπου Γ δηλαδή: κελιά 10τμ για ένα άτομο και 25τμ για τρία, απομονωμένα, ηχομονωμένα, χωρίς φυσικές συνθήκες αέρα και φωτός, με βιντεοκάμερες 24ωρης παρακολούθησης, με τοίχο αυλής ύψους οχτώ μέτρων και κανένα είδος επαφής με την έξω ζωή. Απαγορεύονται η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα βιβλία.
  • Οι κρατούμενοι της κατηγορίας Γ στερούνται παντελώς το δικαίωμα της άδειας, δεν έχουν πρόσβαση στα μεροκάματα, περιορίζονται -έως και εκμηδενίζονται- τα επισκεπτήρια, οι τηλεφωνικές συνομιλίες και η αλληλογραφία. Η κράτησή τους θα έχει το λιγότερο 10ετή διάρκεια αλλά μπορεί να παραταθεί εφόσον δεν εγκριθεί η αίτηση αποφυλάκισης που οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα να κάνουν κάθε δύο χρόνια.
  • Δημιουργείται Ειδική Αστυνομία που είναι υπεύθυνη για την εσωτερική και εξωτερική φρούρηση των φυλακών με δυνατότητα οπλοφορίας και χρήσης των όπλων «εάν κρίνουν ότι είναι αναγκαίο». Άλλες αρμοδιότητες παραμένουν απόρρητες και δεν αναγράφονται ούτε στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Έτσι νομιμοποιείται η αστυνομική ασυδοσία, οι επίθέσεις και τα βασανιστήρια στους κρατούμενους, όπως αυτά που οδήγησαν στο θάνατο τον Ίλι Καρέλι.
  • Θεσπίζεται επίσημα, νομιμοποιείται και μονιμοποιείται η ρουφιανιά (που έτσι κι αλλιώς αποτελούσε πρακτική στη φυλακή) αφού ο καταδότης θα χαίρει ευνοϊκής ποινικής διαχείρισης, ακόμα και αποφυλάκισης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι η απομόνωση των πολιτικών κρατούμενων που πάντα πρωτοστατούν στους αγώνες εντός ή εκτός φυλακής και που θα αυξάνονται όσο βαθαίνει η λεηλασία της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Η επιβολή του νόμου του ανθρωποφύλακα ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, στοχεύει όμως και στην τρομοκράτηση ολόκληρης της κοινωνίας για να προλάβουν και να καταστείλουν τις επερχόμενες κοινωνικές ταραχές και εξεγέρσεις ενάντια στην ασφυκτική καθημερινότητα που έχουν επιβάλει. Γιατί η σύγχρονη βαρβαρότητα είναι ήδη εδώ: στην καθημερινότητα της μιζέριας και της αυξανόμενης φτώχειας, στη δίωξη και τη διαπόμπευση οροθετικών, στα στρατόπεδα της επ’ αόριστον κράτησης μεταναστών, στις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, στις μαζικές εισβολές σε σπίτια αναρχικών και αγωνιστών, στην τρομοκρατία των μαζικών διώξεων των αγωνιζόμενων κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής…

Η οικονομική και πολιτική εξουσία προσπαθεί να επιβάλει πλήρη υποταγή για να προχωρήσει η ισοπέδωση της κοινωνίας και η αναστολή κάθε έννοιας κοινωνικού, πολιτικού, εργασιακού κεκτημένου. Όποιος εναντιώνεται στη μεγάλη καθημερινή φυλακή που έχουν φτιάξει διώκεται, καταστέλλεται, φυλακίζεται. Και τώρα όποιος δε συμμορφώνεται στις ασφυκτικές συνθήκες της εσωτερικής φυλακής θα αντιμετωπίζει τις ειδικές συνθήκες κράτησης τύπου Γκουαντάναμο. Οι σχεδιασμοί των κυρίαρχων στοχεύουν όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία και κάθε έναν/μία που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι. Ο αγώνας αυτός είναι μέρος του αγώνα ενάντια στο Φόβο και την Εξαθλίωση που επιβάλλουν σε όλους μας.

Για να μη μας φυλακίζουν αύριο χωρίς ούτε καν δίκη,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña