3/28/14

Αλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένων - Αντίσταση στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό


Όχι στο νέο νομοσχέδιο, το κόψιμο των αδειών

& τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας


Tη Δευτέρα 24/3 ξεκίνησε η πανελλαδική κινητοποίηση στις φυλακές. Το πρώτο βήμα της κινητοποίησης είναι η μεσημεριανή διαμαρτυρία κατά την διάρκεια της οποίας οι κρατούμενοι μένουν έξω από τα κελιά τους.

Ακολουθεί το κείμενο της κινητοποίησης:

Αυτές τις μέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας και το κόψιμο των αδειών. Ήδη έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα πρώτα νέα μέτρα του νομοσχεδίου.

1) Ειδική κατηγοριοποίηση των κρατουμένων σε 3 τύπους (Α,Β,Γ).
Στην ειδική κατηγορία τύπου Γ θα ανήκουν όλοι οι φυλακισμένοι που κατηγορούνται για ληστεία ή εκβίαση, στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης, οι πολιτικοί κρατούμενοι,όσοι χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι και έχουν καταδικαστεί από 10 χρόνια κάθειρξη μέχρι και ισόβια και όσοι στασιάζουν στις φυλακές.

2) Οι κρατούμενοι τύπου Γ στερούνται το δικαίωμα για άδεια και περιορίζονται τα επισκεπτήρια και η τηλεφωνική επικοινωνία τους με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

3) Θα διαμορφωθούν ειδικά κελιά τύπου Γ (όχι μόνο στο Δομοκό αλλά και σε άλλες φυλακές) με σκοπό την απομόνωση των κρατουμένων.

4) Η αστυνομία αποκτά μόνιμη θέση μέσα στις φυλακές (έλεγχος κελιών, μεταφορά κρατουμένων στο εσωτερικό της φυλακής κ.α) με απόρρητες αρμοδιότητες και εξουσίες που δεν αναγράφονται ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει την Ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο. Σε ένα δικαστικό σύστημα που η αρχή της αναλογικότητας έχει κουρελιαστεί και επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, η Ελλάδα διεκδικεί ήδη την πρωτιά στις πολυετείς καθείρξεις και τα ισόβια. Οι άδειες και οι αναστολές είναι το μοναδικό μέτρο που προσπαθεί να ισορροπήσει αυτήν την νομική εξόντωση. Τώρα με κόψιμο των αδειών στην πλειοψηφία των κρατουμένων (καθώς ο καθένας μας μπορεί να θεωρηθεί "επικίνδυνος" και να ονομαστεί κρατούμενος τύπου Γ) το σύστημα δημιουργεί ανθρώπους δίχως ελπίδα. Έτσι οι φυλακές γίνονται εργοστάσιο αναπαραγωγής του εγκλήματος καθώς ο κρατούμενος δεν έχει τίποτε να χάσει γιατί τα έχει χάσει όλα. Ο κατ' επίφαση σωφρονισμός τους γίνεται μια εκδικητική τιμωρία. Παράλληλα, με τις συνεχείς εφόδους των ΕΚΑΜ, οι φυλακές γίνονται πεδίο εξάσκησης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Επίσης γίνεται πλέον απόλυτη η εξουσία του εκάστοτε Εισαγγελέα της φυλακής που ούτε καν γνωρίζει τους κρατούμενους, οι οποίοι γι' αυτόν δεν είναι τίποτε άλλο παρά αριθμημένος φάκελος ξεχασμένος στο συρτάρι του γραφείου του.

Οι κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές ενώνουμε την φωνή μας και διεκδικούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

  • Απαιτούμε να αποσυρθεί το νέο φασιστικό νομοσχέδιο για την λειτουργία μιας φυλακής μέσα στη φυλακή. Ένα νομοσχέδιο "εν θερμώ" που γίνεται κατά παραγγελία του Υπουργού της Αστυνομίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Να σταματήσει η κατηγοριοποίηση των κρατουμένων. Όλοι οι κρατούμενοι έχουμε ίσα δικαιώματα. 
  • Να διαφυλαχθεί το δικαίωμα στην άδεια που στην Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας ( μόνο το 2-3% των κρατουμένων δεν επιστρέφουν). 
  • Τα κονδύλια για την κατασκευή - μετατροπή των φυλακών υψίστης ασφαλείας να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση συνθηκών κράτησης ( ελλείψεις συσσιτίου, θέρμανση, νερού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης).
Όλοι οι κρατούμενοι οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε και θα κινητοποιηθούμε ενάντια σε αυτούς που κάνουν τις φυλακές τόπους διαρκούς τιμωρίας και στέρησης της ελπίδας. Καλούμε τον Υπουργό και τον κάθε αρμόδιο να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να ανοιχτεί ένας δημόσιος διάλογος για τις ϕυλακές και τα πραγματικά τους προβλήματα.

Σε κάθε διαφορετική περίπτωση είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε δυναμικά, όλοι μαζί ενωμένοι, ενάντια στην αδικία και την στέρηση των δικαιωμάτων μας.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στο βίαιο κλείσιμο των ψυχιατρείων και το ολοκαύτωμα της ψυχικής υγείας που ετοιμάζουν

Τρίτη 1η Απριλίου 2014 -18.30

κεντρική αίθουσα Δημαρχείου Χαϊδαρίου
Λεωφόρος Αθηνών 181, Χαϊδάρι

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

"Το κλείσιμο των ψυχιατρείων που προωθούν τώρα δεν αρκείται καν στην μέχρι τώρα απανθρωποποιητική «καταπιεστική προστασία» του παραδοσιακού ψυχιατρείου. Είναι συνυφασμένο με την πλήρη νεοφιλελευθεροποίηση της οικονομίας που μετατρέπει ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε περιττούς, με πρώτους μεταξύ αυτών τους ψυχικά πάσχοντες.

Ήδη τα υπάρχοντα ψυχιατρεία μαραζώνουν και «κλείνουν», μέρα με τη μέρα, «εκ των έσω», χωρίς καν να έχει μπει το οριστικό λουκέτο που ετοιμάζουν.

Η μοίρα, όπως πάντα σε ολόκληρη τη διαδρομή των νεοφιλελεύθερων πρακτικών στην ψυχική υγεία σε μια σειρά από χώρες, κοινή: στο δρόμο οι ασθενείς, διαθεσιμότητα/κινητικότητα απόλυση των εργαζομένων.

Χωρίς ένα κίνημα από τα κάτω, χειραφετητικό, ενιαιομετωπικό, οργανωμένο και διαρκείας, αυτή η ‘κοινή μοίρα’, όπως η αντίστοιχη σε ολόκληρη την κοινωνία, δεν μπορεί να ανατραπεί. Ένα κοινωνικό κίνημα για την απόκρουση των καταστροφικών τους σχεδίων, που αντιστρατεύεται το βίαιο κλείσιμο των ψυχιατρείων, όχι γιατί είναι αγκυλωμένο στο παραδοσιακό ψυχιατρικό άσυλο, αλλά από τη σκοπιά μιας άλλης, εναλλακτικής και χειραφετητικής προσέγγισης στην ψυχική υγεία.

Καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση την 1η Απριλίου 2014, 6.30 μμ, στην αίθουσα του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, στο Παλατάκι, για ενημέρωση, συζήτηση και από κοινού οργάνωση των επόμενων βημάτων ενός αγώνα διαρκείας"

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΕΙΑ
 
(ολόκληρο το κείμενο-κάλεσμα εδώ)
 

Για το διήμερο εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής


Στις 7 και 8 Μάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα, το διήμερο εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στα σχέδια του κράτους και των χρυσοθήρων για εγκατάσταση ανοιχτού μεταλλείου χρυσού στο όρος Κάκκαβος, που διοργάνωσε η Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής.

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε συναυλία οικονομικής ενίσχυσης στο χώρο του Μηχανουργείου στο Πολυτεχνείο με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων “Υπεραστικοί”, “Χαρτοπόλεμος”, “Σπείρα”, “Productive”, “Time trap”, “Μαύρα Πρόβατα”, αγωνιστών από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη και εκατοντάδων αλληλέγγυων από την Αθήνα σε ένα ιδιαίτερα συντροφικό κλίμα.

Τη δεύτερη μέρα, η εκδήλωση περιελάμβανε προβολή βίντεο, εισήγηση της Συντονιστικής Συνέλευσης, ενημερώσεις και τοποθετήσεις αγωνιστών από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη καθώς και αλληλέγγυων από την Αθήνα και ανοιχτή συζήτηση. Με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 ανθρώπων, η εκδήλωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και διήρκεσε από τις 8 το απόγευμα μέχρι τη 1:30 το βράδυ, αποτελώντας μια πολύτιμη ευκαιρία τόσο για την άμεση ενημέρωση σχετικά με τους σχεδιασμούς του κράτους και των χρυσοθήρων στη Β.Α. Χαλκιδική, την καταστολή των αγωνιζόμενων και την εξέλιξη του αγώνα, όσο και για την ανταλλαγή σκέψεων και εκτιμήσεων σχετικά με το πλήθος των ζητημάτων που έχει ανοίξει αυτός ο σημαντικός αγώνας αλλά και συνολικά σχετικά με τη λεηλασία της φύσης και τις αντιστάσεις των τοπικών κοινοτήτων ευρύτερα.

Ως Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης, πιστεύουμε ότι το διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους που είχαν τεθεί από τις διαδικασίες διοργάνωσης του και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους το στήριξαν και συμμετείχαν σε αυτό. Όλους τους αγωνιστές από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στο διήμερο και βρέθηκαν στις εκδηλώσεις συνδράμοντας σε αυτές με κάθε τρόπο. Με την παρουσία τους και την έκθεση έντυπου υλικού και υλικού οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα (ημερολόγια, μπλούζες) και με ενημερώσεις και τοποθετήσεις όπως από την Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας, το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μουσικά συγκροτήματα που έπαιξαν στη συναυλία και όλους όσοι πλαισίωσαν και στήριξαν τις εκδηλώσεις.

Πιστεύουμε ότι η πραγματοποίηση αυτού του διημέρου εκδηλώσεων ήταν ένα ακόμη βήμα για τη συνάντηση, την επικοινωνία και το συντονισμό των αγωνιζόμενων ανθρώπων, από τη Χαλκιδική μέχρι την Αθήνα και αποτελεί παρακαταθήκη για το πλάτιασμα και το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στις λεηλατική επέλαση του κράτους και των χρυσοθήρων.

Πιστεύουμε τέλος, ότι ιδιαίτερα σήμερα οι κοινωνικοί αγώνες για τη γη και την ελευθερία δεν είναι μόνο δίκαιοι αλλά και αναγκαίοι και επίσης πως, όταν χτυπάνε έναν, από όλους όσοι αγωνίζονται από τα κάτω για τη ζωή, την αξιοπρέπεια, τη γη και την ελευθερία, πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντί τους.

Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης
στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής
23 Μαρτίου 2014

περισσότερες φωτογραφίες εδώ

3/24/14

Για το διήμερο εκδηλώσεων 15-16 Μάρτη στο Πάρκο Τρίτση (Ίλιον) και στο Πέραμα

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από κόσμο των περιοχών πραγματοποιηθήκε το διήμερο εκδηλώσεων του αντιφασιστικού συντονιστικού περιοχών Πειραιά και Δυτικής Αθήνας, στις 15 & 16 Μάρτη, την 1η μέρα στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου κατειλημμένου εδάφους ΑΓΡΟΣ στο πάρκο Τρίτση και τη 2η μέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Περάματος.

Οι εισηγήσεις και για τις 2 μέρες, τις οποίες είχαμε επεξεργαστεί από κοινού τα 11 συλλογικά εγχειρήματα που συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο συντονισμό, η εισήγηση της συνέλευσης no lager για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, η εισήγηση τη δεύτερη μέρα της τοπικής ομάδας του Περάματος για τα ιδιαίτερα δεδομένα στην περιοχή και δυο τοποθετήσεις-κείμενα από την κατάληψη Παπουτσάδικο (ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΦΟΒΟΥ) και τον ΑΓΡΟ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ), που προέκτειναν τη διασυλλογική εισήγηση, επίσης τη δεύτερη μέρα, πρόκειται να τυπωθούν και να διανεμηθούν σε μορφή μπροσούρας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα περιεχόμενα των εκδηλώσεων-συζητήσεων, οι αναλύσεις, οι θέσεις, η ανταλλαγή εκτιμήσεων, δεδομένων και προσανατολισμών, θα τροφοδοτήσουν και τα πεδία των δράσεων ενάντια στον αναδυόμενο ολοκληρωτισμό, την κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, τη διάχυση του φόβου, τις φασιστικές συμμορίες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας
σύγκρουση με κράτος-αφεντικά-φασίστες
 

3/20/14

Κοινωνικό καφενείο Σαββάτο 22/3/'14



Χαλαρή συνεύρεση, γνωριμία & επικοινωνία χωρίς τους κανόνες του κέρδους, του εμπορίου και της lifestyle διασκέδασης.

Τα έξοδα καλύπτονται από τις εθελοντικές συνεισφορές όλων στο κουτί ενίσχυσης του χώρου.

Παράλληλα λειτουργεί το δωμάτιο υπολογιστών/internet, η δανειστική βιβλιοθήκη & ταινιοθήκη και το "βιβλιοπωλείο" αυτόνομων και κινηματικών εκδόσεων.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 8μμ
 

3/17/14

Εν όψει του δικαστηρίου για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια

http://stekiantipnoia.squat.gr/
"Στις 30 Ιουνίου του 2008 το αναρχικό στέκι Αντίπνοια, στα Κάτω Πετράλωνα, δέχθηκε οργανωμένη επίθεση από 15-20 παρακρατικούς της χρυσής αυγής. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στο χώρο 4 άτομα που έκαναν μαθήματα Ισπανικών. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός, με μαχαίρι, δύο συντρόφων, ένας εκ των οποίων σοβαρά (...)

Μετά από έξι χρόνια συνολικά, στις 19 Μάρτη του 2014 θα γίνει το δικαστήριο για την επίθεση στο στέκι . Όπως κάθε στιγμή από τη μέρα της επίθεσης, δεν θεωρούμε ότι αυτή η υπόθεση αφορά μονάχα εμάς. Από τη μία, γιατί αν στο στόχαστρο του παρακράτους τότε μπήκε το στέκι Αντίπνοια και τα πρόσωπα που το στηρίζουν, ήταν γιατί ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πολλά σημεία αναφοράς στον κοινωνικό-ταξικό αγώνα και από την άλλη δεδομένου του περιεχομένου της δίκης και του ρόλου που θέλει το σύστημα να διαδραματίσει ώστε να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς του (...)

Γιατί ο αγώνας μας δεν ξεκινά ούτε τελειώνει στις δικαστικές αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης. Αντίθετα χτίζεται, παλεύεται, ομορφαίνει και χειραφετείται στις δομές αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας."

(από το κάλεσμα του στεκιού)

3/12/14

Διήμερο εκδηλώσεων - συζητήσεων του αντιφασιστικού συντονισμού δυτικών περιοχών


Σάββατο 15/3, 6μμ
στον Αγρό (Πάρκο Τρίτση - Ίλιον)
  • Προβολή video για τα κέντρα κράτησης μεταναστών.
  • Συζήτηση: Η νέα «εθνική αφήγηση» σε περιβάλλον συστημικής κρίσης και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ως κυριαρχικό υπόδειγμα βιοπολιτικής διαχείρισης κοινωνικών κομματιών σε «κατάσταση εξαίρεσης» (τμήμα της εισήγησης θα γίνει από τη συνέλευση “no lager”).

Κυριακή 16/3, 6μμ
στο Δημαρχείο Περάματος (αίθουσα εκδηλώσεων)
  • Θεατρικός μονόλογος «ΘΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ» από τη θεατρική ομάδα ΣΠΙΡΤΟ.
  • Συζήτηση: Η εποχή της βαρβαρότητας και του φόβου, το νεοφασιστικό φαινόμενο, η περίπτωση του Περάματος και η διερεύνηση δυνατοτήτων συλλογικοποίησης, αντίστασης, αλληλεγγύης.

FIGHT BACK!

Πρωτοβουλία αναρχικών Περάματος // Ρεσάλτο (Κερατσίνι) // Αντιφασιστική συνέλευση Πειραιά // μπλόκο στην εξουσία (Νίκαια) // Negrorojo (Κορυδαλλός) // Pasamontaña (Κορυδαλλός) // Κατάληψη Σινιάλο (Αιγάλεω) // Κατάληψη Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι) // Αντιφασίστες-τριες από το Περιστέρι // Θερσίτης (Ίλιον) // Αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος Αγρός (Πάρκο Τρίτση-Ίλιον)

Λεωφορεία πρόσβασης για τον ΑΓΡΟ (πάρκο Τρίτση):
  1. 704 από σταθμό αττικής, στάση Δωδεκανήσου
  2. Β12 από αφετηρία Μάρνης ή από σταθμό Αττικής, στάση: 6η Χασιάς
  3. 711 σταθμό Αττικής, στάση 6η Χασιάς

Λεωφορεία πρόσβασης στο δημαρχείο Περάματος:
  1. 843 από Πειραιά Στάση: ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ (δημαρχείο)
  2. B18 - Γ18 από Αθήνα Στάση: ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ (δημαρχείο)

3/09/14

Από τη συγκέντρωση ανέργων/εργαζομένων στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο

Γύρω στα 150 άτομα συγκεντρωθήκαμε στο κτίριο της διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Άλιμο την Πέμπτη 27/2, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συνέλευσης ανέργων/εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ, των άνεργων από γειτονιές της Αθήνας, του ΣΩ.Β.Α., σωματείων, συνελεύσεων εργαζομένων/ανέργων, και συνελεύσεων γειτονιών.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα όπως «υπάρχει ένα αίτημα που πρέπει να το θέσεις/επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις», «δεν πάω να δουλέψω όπου μου πεις εσύ/για άρνηση εργασίας, καμία διαγραφή», «άμα αρρωστήσω δεν θα πληρωθώ/με λένε ‘ωφελούμενο’ και πάω να τρελαθώ», «αυτό που λένε ωφέλεια σημαίνει πρακτικά/τζάμπα εργασία για τ’ αφεντικά», «τρομοκρατία είναι να ψάχνεις για δουλειά, καμιά ειρήνη με τα’ αφεντικά» εισήλθαμε όλοι μαζί στο κτίριο και ανεβήκαμε στα γραφεία της διοίκησης στον 1ο όροφο, απαιτώντας άμεση απάντηση στα αιτήματα μας. Αν και η πρώτη αντίδραση του προϊστάμενου γραμματέα της διοίκησης Γκούνη Σ. ήταν να καλέσει την αστυνομία, τελικά δέχτηκε να συνομιλήσει ενώπιον όλων των παρευρισκομένων σε αίθουσα του ισογείου του κτιρίου. (...)

αναλυτική ενημέρωση:
Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία
Σωματείο Βάσης Ανέργων
Άνεργοι/-ες από τις γειτονιές της Αθήνας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 42 συλληφθέντες καταληψίες του δημαρχείου Κερατσινίου στις 5/12/2009

μετά την αστυνομική εισβολή το ίδιο απόγευμα στο ΡΕΣΑΛΤΟ

Δίκη, Τετάρτη 12 Μάρτη, 9.00πμ, δικαστήρια Πειραιά
 

3/06/14

To κοινωνικό καφενείο του Σαββάτου 8/3 
δε θα πραγματοποιηθεί λόγω συμμετοχής του χώρου
στο διημέρο εκδηλώσεων αλληλεγγύης
στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής.

3/03/14

Διήμερο εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής

Ενάντια στα σχέδια κράτους και χρυσοθήρων για την εγκατάσταση ανοιχτού μεταλλείου χρυσού που θα αφανίσει τη φύση και τα χωριά της περιοχής. Ενάντια στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και την κρατική τρομοκρατία.

Παρασκευή 7 Μάρτη, 9μ.μ., Πολυτεχνείο (Μηχανουργείο)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα

PRODUCTIVE
ΣΠΕΙΡΑ
ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ
ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ
TIME TRAP

Σάββατο 8 Μάρτη, 7μ.μ., Πολυτεχνείο (κτήριο Γκίνη)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
  • Προβολή βίντεο
  • Ενημερώσεις & τοποθετήσεις αγωνιστών από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη
  • Ανοιχτή συζήτηση 
Στους χώρους των εκδηλώσεων, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών και εντύπων από τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και ευρύτερα των αγώνων ενάντια στη λεηλασία της φύσης και τον αφανισμό των τοπικών κοινοτήτων. Κάθε συνεισφορά και σε αυτό το επίπεδο είναι χρήσιμη για την ενημέρωση και την επικοινωνία των αγώνων.

Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης
στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής
 

Πορεία αντίστασης & μνήμης στη Νίκαια: 8/3, 12.00, Περιβολάκι

από τη συλλογικότητα "Μπλόκο στην εξουσία"


Αφίσα για τις κρατικές δολοφονίες στο Φαρμακονήσι


κολλήθηκε τον προηγούμενο καιρό σε χιλιάδες κομμάτια σε όλες τις περιοχές της δυτικής Αθήνας και του Πειραιά από τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στον αντιφασιστικό συντονισμό των περιοχών μας

Αναβολή πεζοπορίας

Η σημερινή πεζοπορία στο όρος Αιγάλεω δεν έγινε λόγω του καιρού.
Θα οργανωθεί ξανά μέσα στο επόμενο διάστημα (ημέρα Κυριακή).