4/17/15

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα

Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση στο Κρατικό Νοσοκομείο και πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού τη Δευτέρα 20/4 στις 8πμ

https://athens.indymedia.org/media/events/1896847_870650862980536_8924947778457800235_n_JIzqsxH.jpg

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα

Μέσα σε μία περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης, κράτος και αφεντικά εξαπολύουν μια ολομέτωπη επίθεση στους καταπιεσμένους. Συνθέτοντας και μονιμοποιώντας ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης και εξαίρεσης, επιβάλλουν τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Η τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρ'ό,τι εφαρμόζει διαφορετική τακτική, επενδύοντας στην "ελπίδα και όχι στην τρομοκρατία, δεν παύει να αποτελεί κομμάτι του καπιταλιστικού συστήματος και επομένως να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ταξικός, αντιθεσμικός, ανατρεπτικός και αντικαπιταλιστικός

Το υπάρχον οικονομικό-πολιτικό σύστημα είναι αυτό που γεννά τον φασισμό, την πιο ακραία έκφραση των ανισοτήτων, της ιεραρχίας και των διακρίσεων πάνω στα οποία δομείται.

Μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα , ο κρατικός μηχανισμός επιλέγει τον καθεστωτικό "αντί"φασισμό ώστε να αναχαιτίσει την έκφραση της κοινωνικής οργής και να εμφανιστεί ως μοναδικός εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας. Προφυλακίζει στελέχη και μέλη της Χ.Α., ενώ συντάσσεται δικογραφία για την Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση. Η δίκη ορίζεται μετά απο ενάμιση χρόνο, για τις 20 Απρίλη 2015.

Απέναντι στη δίκη της ΧΑ δεν αφήνουμε την κυριαρχία να παίξει το παιχνίδι της αλλά αντιπαρατασσόμαστε συνολικά με κράτος και καπιταλισμό, προωθώντας το πρόταγμα της κοινωνικής απελευθέρωσης και το όραμά μας για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχει δίλημμα δημοκρατία ή φασισμός.

Το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

συγκέντρωση-μικροφωνική 18/4 12:00 
Μοναστηράκι

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:Γεν.Κρατ.Νίκαιας 20/04 8:00
ΠΟΡΕΙΑ προς τις φυλακές Κορυδαλλού