2/12/16

Αντιρατσιστική μικροφωνική για την πιθανή δημιουργία χώρου "υποδοχής" προσφύγων-μεταναστών στο στρατόπεδο Λιόση

αναδημοσίευση από το blog της ομάδας Ζώνη Ε' (zoni-e.espivblogs.net)

https://athens.indymedia.org/media/events/2016/02/10/%CE%BC%CE%B9%CF%84_1.jpg
14-02-2016, 12:00, Πλατεία Ηρώων-Άνω Λιόσια

WELCOME REFUGEES!
DESTROY CAPITALISM!

Από τον σχεδιασμό ανέγερσης του φράχτη στον Έβρο (Πασόκ), την ανέγερση του (Νέα-Δημοκρατία), στα κέντρα «υποδοχής» προσφύγων (Σύριζα) και υπό το πνεύμα της αποσυμφόρησης των μεγάλων αστικών κέντρων, τίποτα δεν άλλαξε. Ίσως οι πολιτικάντηδες του «πρώτη φορά αριστερά» να ξέχασαν με τι πάθος διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους δηλώνοντας πως οι σχεδιασμοί ανέγερσης φράχτη στον Έβρο «αποτελούν ένα νέο ρατσιστικό κρεσέντο, μιας απάνθρωπης και υποκριτικής πολιτικής σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων», κατηγορώντας το σχέδιό της τότε κυβέρνησης ως «εντελώς ατελέσφορο αλλά κυρίως παράνομο και έξω από κάθε συμβατική υποχρέωση της χώρας».

Τέσσερα χρόνια μετά, η κοινωνία παραμένει θεατής του ίδιου κακόγουστου έργου με τη διαφορά ότι τώρα οι πρωταγωνιστές είναι αριστεροί. Κι ενώ κάποιοι (αφελείς) περίμεναν την εξ ολοκλήρου ισοπέδωση του φράχτη και την δημιουργία διόδων ασφαλούς διέλευσης των προσφύγων στο χερσαίο τμήμα του Έβρου, παρακολουθούν κινήσεις κυβερνητικής παράλυσης που σαν σκοπό δεν έχουν τίποτε άλλο, απ’ το να μείνει καθαρή η βιτρίνα της πόλης. Αδιαφορούν για τους εκατοντάδες ανθρώπων που πνίγονται! Αδιαφορούν για τους χιλιάδες που στριμώχνονται σε κέντρα κράτησης υπό απαράδεκτες συνθήκες και συντηρούν το κύκλωμα της εκμετάλλευσης τους! Είναι τόσο άθλιοι, εκτός κι από επικίνδυνοι, που τολμούν να δηλώνουν πως ο φράχτης δεν πρέπει να αφαιρεθεί (Γ. Πανούσης).

Στο πλαίσιο αυτής της ξεδιάντροπης πολιτικής και της αποποίησης των ευθυνών, ένα μέρος των μεταναστών θα μεταφερθεί στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Λιόση, κοντά στο ΟΔΔΥ. Έναν ερημικό χώρο που με την απουσία θέρμανσης, ηλεκτρικού ρεύματος και νερού τον καθιστούν παντελώς ακατάλληλο για διαβίωση. Πόσο μάλλον δε, όταν σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμάτων, γνωστός για την υγειονομική βόμβα που αποτελεί για τους κατοίκους ολόκληρου του λεκανοπεδίου Αττικής. Αφού το κράτος και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές δεν δίνουν σημασία για τις καρκινοπάθειες που μαστίζουν τους κατοίκους των γύρω περιοχών, γιατί να ενδιαφερθούν για τους πρόσφυγες, εύλογα αναρωτιέται κανείς.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώνουμε ότι τα παραπάνω επιχειρήματα οικειοποιούνται σήμερα δήμαρχοι (πρώην-νυν), δημοτικοί σύμβουλοι, λοιποί παρατρεχάμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και μερίδα δημοτών. Ποιοι; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ σκορπώντας τον θάνατο στους κάτοικους. Η δόλια και ύποπτη αυτή στάση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απόπειρα δημιουργίας ενός αντιδραστικού τάγματος ρατσιστών-αγανακτισμένων κατοίκων. Υπό τον νέο αυτόν «ανθρωπιστικό μανδύα» μάταια προσπαθούν να κρύψουν το ρατσιστικό μένος τους. Ο ΛΥΚΟΣ ΑΡΝΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ! Αν αυτή η μερίδα των απλών κατοίκων νοιάζεται τόσο για τους πρόσφυγες-μετανάστες και δεν θέλουν (οι τελευταίοι) να μετατραπούν σε «ανθρώπινα σκουπίδια», ας υποδείξουν έναν κατάλληλο χώρο στέγασης και σίτισης τους. Αν παράλληλα κόπτονται και για την «κοινωνική συνοχή» της περιοχής, γιατί δεν ψάχνουν στα καταστήματα επιφανών επιχειρηματιών-τσιφλικάδων, νυν και τέως αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, που εκμεταλλεύονται αισχρά μετανάστες, τους τραμπουκίζουν και τους ξυλοφορτώνουν για να δουλεύουν σαν είλωτες και να σιωπούν; Δε γνωρίζουν τίποτε γι’ αυτούς τους πιστολάδες που γυρνούν σαν καουμπόηδες; Κι ας μη προσπαθήσουν να προβάλουν ξανά τη ξεδιάντροπη δικαιολογία της εγκληματικότητας. Αφού οι ίδιοι οι προεστοί της περιοχής την υποθάλπουν και τη συντηρούν, βαδίζοντας χέρι-χέρι με τις μαφίες (πρεζεμπόριο-προστασίες κ.α.). Αλήθεια, δεν γνωρίζουν τις κουμπαριές των τοπικών αρχών και της καταστολής, με τους Πρίγκιπες και τους Βαρόνους που ελέγχουν τις συμμορίες; Ούτε γι’ αυτούς δεν άκουσαν ποτέ τίποτα;

ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ (δηλαδή το χρήμα), ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΘΕΟ! Εξ άλλου όλα γίνονται για την εξασφάλιση μερικών κονδυλίων. Ακόμα κι αν έχουν να κάνουν με τον ανθρώπινο πόνο των κατατρεγμένων προσφύγων. Για εσάς οι καταπιεσμένοι είναι ευπρόσδεκτοι μόνο όταν πρόκειται να τους εκμεταλλευτείτε οικονομικά, όταν μπορείτε να αποσπάτε υπεραξία από τη δουλεία τους κι όταν εν τέλει είστε σε θέση να ξεσπάσετε ελεύθερα τα κόμπλεξ και τα ρατσιστικά παραληρήματα που σας διακατέχουν. Ξεχνάτε πως όλοι (ειδικά) σ’ αυτή την περιοχή, καταφτάσατε ως εσωτερικοί μετανάστες!

Από την πλευρά μας, εμείς δεν είμαστε μεταναστοπατέρες. Για μας οι πρόσφυγες και οι οικονομικοί μετανάστες δεν χρειάζονται λόγια φιλεύσπλαχνα ή πράξεις ελεημοσύνης, χρειάζονται πράξεις ουσίας. Κι αυτό οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε σ’ αυτούς που θα σπεύσουν δίπλα τους, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσουν κομματικά-πολιτικά παιχνίδια. Η στήριξη μας θα είναι πρωτίστως ηθική κι η σύγκρουση μας με τον ρατσισμό, ολομέτωπη. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση οι πρόσφυγες να γίνουν βορά σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Γνωρίζουμε την επικινδυνότητα της κατάστασης και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Τις αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες ανθρώπων δίχως ταξική συνείδηση, αλλά και τους φασίστες που παραμονεύουν να καρπωθούν από τις εξελίξεις. 

Όλοι θα μας βρουν μπροστά τους!