3/30/17

Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου

Κοινωνικό καφενείο & βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων
για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του Τάσου Θεοφίλου


Ο Τάσος Θεοφίλου έχει καταδικαστεί πρωτόδικα χωρίς στοιχεία σε 25 χρόνια κάθειρξης, για τις κατηγορίες της ληστείας και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία, με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο, βασισμένο στην ανεξέλεγκτη χρήση του DNA.

«Θεωρώ τον δικαστικό αγώνα που καλούμαι να δώσω για την απαλλαγή μου από όλες τις κατηγορίες στο εφετείο, μια στιγμή του αγώνα ενάντια στο βαθύ αστυνομικό κράτος, ενάντια στην ποινική καταστολή και τα ακραία δόγματά της.»

Εδώ το κείμενο του Τάσου Θεοφίλου για τη δίκη στο εφετείο:


Η δίκη συνεχίζεται στις 31 Μάρτη και 6 Απρίλη στις 9πμ
στο Εφετείο (Λουκάρεως)

3/21/17

Δευτέρα 27/3, 8μμ: Προβολή ταινίας & Καφενείο

The Royal Tenebaums.
ΗΠΑ, 2001, 109'
Σκηνοθεσία: Γουές Αντερσον


Μετά την προβολή θα λειτουργήσει
το αυτοοργανωμένο κοινωνικό καφενείο του χώρου.

3/17/17

Ενημέρωση - Συζήτηση με τη συμμετοχή συντρόφου από το Βέλγιο



Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 20.00, με τη συμμετοχή συντρόφου από το Βέλγιο, συζητάμε για τη δίωξη 12 αναρχικών και αντιεξουσιαστών από το βέλγικο κράτος με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο & τους αγώνες που αναπτύχθηκαν την περίοδο 2008-2014, για τις κατασταλτικές πολιτικές των κρατών ενάντια στον "εσωτερικό εχθρό", για την ανάπτυξη και τη διασύνδεση των αγώνων ενάντια στην κυριαρχία. 


Info – Discussion, with a comrade from Belgium

– about a future court case from the Belgian state against 12 anarchists and anti-authoritarians, concerning the accusation of membership to a terrorist organization & about all the struggles that took place in the period 2008-2014

– about the repression of the different states against the 'internal enemies' & about the development of, and exchange between emancipatory struggles in different places against all authority.

Χάρτης πρόσβασης:

3/16/17

Για τις πολύπλευρες επιθέσεις στις δομές του κοινωνικού-ταξικού αγώνα


Με αφορμή το δημόσιο λόγο που εκφράζεται ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια του μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη, η κατάληψη «Στρούγκα» στη Νέα Φιλαδέλφεια δέχεται καθημερινούς αποκλεισμούς ενώ σύντροφοι αγωνιστές χτυπήθηκαν από μερίδα οπαδών.

Για τη «Στρούγκα» -στην οποία στεγάζονται δύο συνελεύσεις/συλλογικότητες- υπάρχει επίσης σχεδιασμός εκκένωσής της από την τοπική αριστερή δημοτική αρχή, η οποία έχει ήδη κατεδαφίσει την κατάληψη του Κένταυρου το 2015 και για την οποία δεν τρέφουμε καμία εκτίμηση και καμία αυταπάτη (όπως και για καμία δημοτική αρχή).

Το ζήτημα της δημιουργίας γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια αφορά (πρώτα) τους κατοίκους της περιοχής και (δευτερευόντως) τον κόσμο της ομάδας, όμως η απαγόρευση του δημόσιου λόγου για τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα και η απαγόρευση λειτουργίας ενός χώρου αγώνα αφορά κάθε αγωνιζόμενο.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια διακυβεύεται η δυνατότητα του αντικαπιταλιστικού κινήματος να μιλάει και να υπερασπίζεται τις πολιτικές και κοινωνικές του θέσεις ενάντια στη νεοφιλελεύθερη επέλαση του κεφαλαίου και οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τις δομές αγώνα χωρίς εκπτώσεις.

Επίσης στις 13/3 το κράτος προχώρησε στην εκκένωση της κατάληψης Βίλα Ζωγράφου και της κατάληψης στέγης προσφύγων-μεταναστών Δρακοπούλειο με συλλήψεις καταληψιών, αλληλέγγυων και μεταναστών, καθώς και σε εισβολή-έρευνα στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου. Έχουν προηγηθεί πριν μερικούς μήνες το κλείσιμο των καταλήψεων στέγης προσφύγων στη Θεσαλλονίκη (Ορφανοτροφείο, Hurriya και Μανδαλίδειο), και πρόσφατα η εκκένωση/βανδαλισμός της κατάληψης Ανοιχτό Τρίτο στη Σύρο.

Οι πολύπλευρες επιθέσεις στις δομές του κοινωνικού-ταξικού αγώνα δε θα περάσουν.

Ούτε βήμα πίσω!

Αλληλεγγύη στην κατάληψη «Στρούγκα» και όλες τις καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους, αγωνιζόμενες συλλογικότητες

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña

3/05/17

Δευτέρα 6/3: προβολή ταινίας & καφενείο

μετά την ταινία λειτουργεί το αυτοοργανωμένο καφενείο


Frances
(G. Clifford - 1982 - 140' )

"Ένα πανέμορφο κορίτσι, μία ιδιοφυία, μία κομμουνίστρια που αντιπαθούσε τους μπάτσους και τα μεγάλα κεφάλια των χολιγουντιανών στούντιο. Και ακόμα: μία τρελή, μία έγκλειστη, μία κλονισμένη, μία περιθωριοποιημένη."