1 Φεβ 2018

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia

  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ  LIBERTATIA
 
Την Κυριακή 21/1 φασίστες που καλούσαν και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία επιχείρησαν επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους αγώνα, ΕΚΧ Σχολείο & Libertatia, καθώς και στην αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. Τελικά μια ομάδα φασιστών επιτέθηκε & έκαψε ολοσχερώς την κατάληψη Libertatia - ένα πρώην εγκαταλειμμένο, διατηρητέο ιστορικό κτίριο της πόλης - υπό την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ.

Το εθνικιστικό κλίμα που καλλιεργείται ξανά με αφορμή το "όνομα της Μακεδονίας" είναι το καλύτερο έδαφος για να επιχειρηθεί η συσπείρωση του φασιστικού μπλοκ. Η επίθεση των ΜΑΤ στην αντιφασιστική πορεία που καλέστηκε την επόμενη μέρα, και κυρίως η κατηγορία που αποδόθηκε στους 5 συλληφθέντες για εμπρησμό, αποτελούν τροχιοδεικτικές βολές για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του κράτους εναντίον των αγωνιζόμενων.

Η αντιφασιστική εγρήγορση των αγωνιστών/τριων της Θεσσαλονίκης αποτελεί παράδειγμα και παρακαταθήκη αντίστασης στο φασισμό, όπως και οι άμεσες απαντήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Από την αλληλεγγύη των αγωνιζόμενων και την υπεράσπιση των χώρων και των δομών του αγώνα μέχρι την ανυποχώρητη αντιφασιστική παρουσία στους δρόμους.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΟΥΡΚΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ & 
ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 

     Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña
01/02/2018