7/26/18

Παρεμβάσεις ενάντια στα καζάνια και το MasterPlan της Cosco


Τη Δευτέρα 16/7 στο θεατράκι της Πλατείας Πόντου στη Χαραυγή και την Κυριακή 22/7 στο νέο χώρο της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων στον Όρμο Κράκαρη πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο για το συνολικό σχέδιο καπιταλιστικών αναπλάσεων-επενδύσεων σε όλη την παρακτια ζώνη του Πειραιά που υποβαθμίζει και περιφράσει περαιτέρω τις ζωές μας προς όφελος του εφοπλιστικού, εμπορικού, τουριστικού, πετρελαϊκού, κατασκευαστικού κεφαλαίου.

 
 

Ενδιάμεσα, την Τετάρτη 18/7 και το Σάββατο 21/7 πραγματοποιήθηκαν δυο παρεμβάσεις σε συναυλίες που διοργάνωνε ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας στα πρώην λιπάσματα. Αναρτήθηκαν πανό και μοιράστηκε σε χιλιάδες αντίτυπα κείμενο αντιπληροφόρησης και θέσης για το ζήτημα. Είχε προηγηθεί αφισοκόλληση για τις προβολές και μοίρασμα κειμένων την Κυριακή 15/7 στην περιοχή της Χαραυγής και στους δύο αναπλασμένους από τον δήμο χώρους των πρώην λιπασμάτων.




 




Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνέχισης των κινήσεων κοινωνικής απεύθυνσης και αντιπληροφόρησης ενάντια στα καζάνια, τα διυλιστήρια και το MASTER PLAN κράτους και πολυεθνικών στο παραλιακό μέτωπο από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Πέραµα, από τη Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το Ρεσάλτο (Κερατσίνι), την Πάροδο (Νίκαια) και το Pasamontaña (Κορυδαλλός), στην προοπτική δημιουργίας μιας ακηδεμόνευτης πρωτοβουλίας αγώνα.