6/21/20

Για τις μοτοπορείες εργαζομένων - ανέργων στις περιοχές μας

Οι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες δεν εκφοβίζονται, δεν απαγορεύονται!
Κανένας εργαζόμενος - άνεργος μόνος/η
απέναντι στην τρομοκρατία κράτους - κεφαλαίου!

Την Πέμπτη 11/6 η Μοτοπορεία εργαζομένων - ανέργων που διοργάνωσε το Pasamontaña και η εργατική πτέρυγα διακόπηκε και ουσιαστικά απαγορεύτηκε από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις στην αρχή της Μ. Αλεξάνδρου στην Αγία Βαρβάρα έχοντας διανύσει το 1/3 της προσχεδιασμένης διαδρομής και έχοντας κάνει στάσεις/παρεμβάσεις στα Jumbo, σε μια 24ωρη αγορά και στο "Αλεξανδρινό". Το πρόσχημα ήταν η απαίτηση για έλεγχο όλων των συμμετεχόντων εν μέσω διαδήλωσης, η διαδήλωση αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο και 46 συναγωνιστές/τριες προσαχθήκαμε στην αστυνομική υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής όπου μας ζητήθηκε να δώσουμε αποτυπώματα επειδή είχε παραγγελθεί προανάκριση για το αδίκημα της απείθειας. Η συλλογική απόφαση ήταν να αρνηθούμε τη δακτυλοσκόπηση, να αρνηθούμε τις όποιες κατηγορίες και να αρνηθούμε να υπογράψουμε το οτιδήποτε, για να μην νομιμοποιήσουμε το κατασταλτικό σχέδιο.

Απέναντι σε αυτό το σχεδιασμό που σκοπό είχε τον εκφοβισμό των εργαζομένων και των αγωνιζόμενων και τη δοκιμή νέων τακτικών καταστολής των διαδηλώσεων τις οποίες θέλουν να θέσουν σε ασφυκτικό καθεστώς ελέγχου και απαγόρευσης, έπρεπε να δοθεί μια άμεση και μαζική απάντηση στο δρόμο. Ως αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontaña ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε όσες φορές κι αν μας εμποδίσουνε. 

Την Τρίτη 16/6 στον κόμβο της Αγίας Βαρβάρας κάναμε μικροφωνική ενημέρωσης της γειτονιάς όπου διακόπηκε η προηγούμενη μοτοπορεία και πήραμε την πρωτοβουλία για ένα νέο κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην απαγόρευση και τις συλλήψεις και σε τοπική μοτοπορεία αυτοοργάνωσης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων/ανέργων την Παρασκευή 19/6 στον Κορυδαλλό. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι από τη γειτονιά, από εργατικές και πολιτικές συλλογικότητες και μοτοπορεία με 30 δίκυκλα πέρασε από κεντρικές πλατείες του Κορυδαλλού με συνθήματα, τρικάκια και μοιράσματα κειμένου.

Ήταν μια αναγκαία πρώτη απάντηση στην περιοχή μας με τη σημαντική στήριξη όσων συμμετείχαν. Η καλύτερη απάντηση είναι η πραγματική συνέχιση της δράσης και της αυτοοργάνωσης στις περιοχές μας, η κοινωνική-ταξική αλληλεγγύη, η οργανωμένη υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων και των ανέργων από τη δουλειά μέχρι τους δημόσιους χώρους και η συνολική πρόταση για μια κοινωνία οργανωμένη στη βάση του πραγματικού συλλογικού συμφέροντος.

Καμία δίωξη των 46 συλληφθέντων εργαζόμενων και αγωνιστών της 11/6.

Κανένας χώρος στο φόβο, τη μεμψιμοιρία, την πολυδιάσπαση.

Αλληλεγγύη - Αυτοοργάνωση - Αντίσταση!

Μπράβο σε όσους και όσες συμμετείχαν!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!