2/25/23

Ανακοίνωση για τον αγώνα στον πολιτισμό και την τέχνη

 Αλληλεγγύη στον αγώνα των σπουδαστών και των εργαζομένων της Τέχνης!


Από το Δεκέμβρη του 2022 εξελίσσεται ο αγώνας των ανθρώπων που εργάζονται στις τέχνες και τον πολιτισμό με αφορμή το "Προεδρικό Διάταγμα 85", το οποίο -ανάμεσα σε άλλα- εξισώνει τα καλλιτεχνικά πτυχία με τα απολυτήρια Λυκείου έτσι ώστε να διαλυθούν ακόμα περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις και οι μισθολογικές συνθήκες στον πολιτισμό προς όφελος των επιχειρηματιών και των ιδιωτικών κολεγίων.

Η περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση των σπουδών και των εργασιακών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών είναι επίθεση στην ίδια τη μορφή και το περιεχόμενο της τέχνης. Είναι συνέχεια της επιχειρούμενης πλήρους επικράτησης του γρήγορης κατανάλωσης πολιτισμού των ιδρυμάτων της μαφίας του πλούτου (Νιάρχος, Ωνάσης κ.ο.κ.) τα οποία θέλουν να ελέγχουν πλήρως την πολιτισμική παραγωγή και μέσω αυτού την ιδεολογική καθοδήγηση της κοινωνίας.

Οι καλλιτέχνες είναι κομμάτι της κοινωνικής βάσης, κυρίως περιστασιακά εργαζόμενοι σε διάφορες δουλειές για την επιβίωσή τους, αντιμέτωποι με την έλλειψη δημοσίων εκπαιδευτικών δομών, την υποχρηματοδότηση, την υπερεκμετάλλευση, την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, τον έλεγχο στη δουλειά και το έργο τους, ακόμα και τη διαδεδομένη αντίληψη περί άεργων αντιπαραγωγικών νεολαίων.

Σήμερα σηκώνουν ξανά το ανάστημά τους με τον δίκαιο αγώνα τους, τις μαζικές συνελεύσεις, τις καταλήψεις, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις καθημερινές εκδηλώσεις, την ενότητα και τη σύνδεσή τους με το φοιτητικό κίνημα, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών και άλλων.

Σήμερα που η πλειοψηφία της κοινωνίας στενάζει, κάθε σπίθα αντίστασης, κάθε αγώνας που ξεσπά είναι κρίσιμος για τη συνέχεια, την ενότητα και την κοινωνική - ταξική αντεπίθεση.

Να αγωνιστούμε όλοι, όλες, όλα μαζί για έναν πολιτισμό στην υπηρεσία της κοινωνικής πλειοψηφίας, να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στην αντικοινωνική πολιτική της εξουσίας!

Νίκη στον αγώνα των σπουδαστών και των εργαζομένων στις τέχνες και τον πολιτισμό!

Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη - Αντίσταση!

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

Ξενοφώντος 84 Κορυδαλλός

pasamontana.blogspot.com