5 Ιαν 2011

Γενάρης με προβολές κάθε Παρασκευή στις 21.00

7/1

Bread and Roses του Ken Loach (2000)

Μια νεαρή Μεξικανή περνάει παράνομα τα σύνορα για να εργαστεί μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή της ως καθαρίστρια σε ένα κτίριο με γραφεία στο Λος Άντζελες. Οι ζωές των δύο αδερφών θα αναστατωθούν με την παρουσία του Sam, ενός αριστερού ακτιβιστή, ο οποίος θα τις ενθαρρύνει να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

 14/1
Los Lunes al Sol (Δευτέρες στον ήλιο), του Fernando León de Aranoa (2002)

Με φόντο τα ναυπηγεία, τα καταθλιπτικά σπίτια και τους άδειους δρόμους μιας επαρχιακής πόλης-λιμάνι της Ισπανίας, μια παρέα μεσήλικων αντρών προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία και τις επιπτώσεις της. Σύμμαχος τους η φιλία, το χιούμορ και η αλληλεγγύη. Αρνούνται πεισματικά πώς όλα έχουν χαθεί και συνεχίζουν να ελπίζουν..

21/1

L`Emploi du Temps (Ελεύθερος ωραρίου), του Laurent Cantet (2001)

Ο Βίντσεντ έχει απολυθεί από την εργασία του όμως κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί αυτό στην οικογένειά του και στους οικείους του. Μάλιστα, λέγοντας ότι δουλεύει ως εμπορικός αντιπρόσωπος για τα Ηνωμένα Έθνη, αποσπά ποσά από φίλους με δικαιολογία τη σίγουρη επένδυση. Το μόνο, όμως, που κάνει, λείποντας από τη γυναίκα και τα παιδία του, είναι να οδηγεί στην εθνική με τις ώρες.

28/1

Sauf le Respect que Je Vous Dois (Η Απόλυση), του Fabienne Godet (2005)

O Φρανσουά Ντουριέ, ένας 40χρονος άνδρας παντρεμένος με την Κλιμένς και πατέρας του Μπέντζαμιν, εργάζεται χρόνια στην εταιρία DSBO. Προκειμένου να μη χάσει τη δουλειά του, υποκύπτει πάντα στις απαιτήσεις του αφεντικού του είτε αυτό σημαίνει να δουλεύει υπερωρίες, ν` ακυρώνει οικογενειακές διακοπές ή να βλάπτει την οικογενειακή του ζωή. Όμως, όταν μία νύχτα ο καλύτερός του φίλος και συνάδελφος Σιμόν Λακάζ αυτοκτονεί μετά από μία άδικη απόλυση, ο Φρανσουά επαναστατεί μ’ απρόβλεπτες συνέπειες.