Μαθήματα

Τα Μαθήματα Αλληλεγγύης βρίσκονται στη φάση του προγραμματισμού & οργάνωσης. 

Όποιος/α θέλει και μπορεί να προσφέρει-διδάξει μπορεί να επικοινωνήσει με τη συνέλευση ή μέλη της, είτε από κοντά (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μετά τις 21.00), είτε ηλεκτρονικά στο < stekikorydallou@gmail.com >.

Εκτός από τα μαθήματα ενισχυτικής για τους μαθητές σχολείου, στο χώρο μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε είδους μάθημα.

***

Τα Ενισχυτικά Μαθήματα Αλληλεγγύης (Γυμνασίου-Λυκείου) έχουν ήδη ξεκινήσει για 4η χρονιά σε μια προσπάθεια αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην περιοχή μας. Όποιος/α ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μέσω email (stekikorydallou@gmail.com) ή κατευθείαν περνώντας από το χώρο κάθε Τετάρτη μετά τις 20.30. Το κάλεσμα απευθύνεται και σε εργαζόμενους ή άνεργους εκπαιδευτικούς που θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια.

Τα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας συνεχίζονται για 5η χρονιά με 3 τμήματα. Τα μαθήματα θα γίνονται Δευτέρα και Τετάρτη απογευματινές ώρες. Συμμετοχή με mail ή περνώντας από το χώρο Τετάρτη μετά τις 20.30

***

Οι γειτονιές μας δεν είναι παρά κομμάτι της ευρύτερης κοινωνίας που βιώνει καθημερινά την ολοένα αυξανόμενη εξαθλίωση, στην οποία ωθεί τους λαούς η ολιγάριθμη διεθνής ελίτ που κατέχει τον οικονομικό πλούτο και συγκεντρώνει την πολιτική εξουσία. Έτσι, με τον ερχομό της νέας σχολικής χρονιάς, πολλοί γονείς που είμαστε άνεργοι ή, ακόμα κι αν εργαζόμαστε, υποαπασχολούμαστε ή κακοπληρωνόμαστε, δε μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά τα παιδιά μας, ώστε να μορφωθούν ή και να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  

Είμαστε οι μη προνομιούχοι και επιλέγουμε να οργανωθούμε και να αντισταθούμε, στηριζόμενοι στις δικές μας πλάτες και δημιουργώντας- με αλληλεγγύη χωρίς όφελος- τις δικές μας αυτοοργανωμένες δομές.

Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)


Μαθήματα Γερμανικής γλώσσας


Μαθήματα Ισπανικής γλώσσας


Η γνώση είναι άμεσα συνδεμένη με την παραγωγή και τη λειτουργία της αγοράς, η χορήγησή της έχει μετετραπεί σε εμπόρευμα και ο τρόπος που μεταδίδεται σε βασικό μέσο αφομοίωσης των κυρίαρχων κοινωνικών αντιλήψεων. Το χτίσιμο νέων δομών κοινωνικής οργάνωσης με στόχο την ατομική και κοινωνική ελευθερία δεν μπορεί παρά να περάσει από μονοπάτια ελευθεριακής παιδείας. Κι επειδή δεν μπορούμε αποσπασματικά να αντικαταστήσουμε ένα ολόκληρο σύστημα εκπαίδευσης χωρίς μια συνολική κοινωνική αλλαγή, η άμεση δράση σ'ενα τέτοιο χώρο οφείλει να είναι η προσπάθεια για ελεύθερη πρόσβαση, μετάδοση και ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων που -στο μέτρο των δυνατοτήτων μας- οδηγεί στη συλλογική και ατομική αυτο-μόρφωση.

Σ'αυτή την κατευθύνση ο χώρος φιλοξενεί και μαθήματα, τα οποία ονομάσαμε ελεύθερα γιατί από τη μία πραγματοποιούνται χωρίς κανένα αντάλλαγμα, χρηματικό ή άλλο, και απ'την άλλη γίνονται στη βάση της ανταλλαγής/μεταφοράς της γνώσης, μακριά από οποιαδήποτε επιβολή ή προσπάθεια χειραγώγησης.

Το φυλλάδιο που μοιράζεται σε σχολεία της περιοχής: