3/27/20

Ανακοίνωση του Pasamontaña για τη δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης εν μέσω πανδημίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως συνέλευση του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου Pasamontaña δηλώνουμε ότι είμαστε παρόντες και παρούσες στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε ως κοινωνία. Όποιος/όποια χρειάζεται κάτι στο οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε μπορεί να απευθυνθεί με e-mail στο stekikorydalloy@gmail.com ή με μήνυμα στο Αυτοοργάνωση Κορυδαλλός (σελίδα facebook).

Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να υπάρχει αλληλοενημέρωση, καταγραφή και δημοσιοποίηση πάνω στους εξής άξονες: 

1. ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ 
& ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ 

βοηθάμε τους γείτονες μας, μαθαίνουμε, αλληλοενημερωνόμαστε για τις ανάγκες και τα προβλήματά τους – ιδιαίτερα για ανθρώπους με οικονομικά και ψυχικά προβλήματα // είμαστε σε επικοινωνία για οποιαδήποτε πιθανή βοήθεια χρειαστούν οι υγειονομικοί του Κρατικού Νίκαιας ή άλλοι λειτουργοί. 

2. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ή ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ 

καταγγέλουμε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την παρούσα κρίση με σκοπό τη δημοσιοποίηση και πιθανή παρέμβαση τώρα ή στο μέλλον // αλληλοενημερωνόμαστε για φαινόμενα υπερτίμησης βασικών αγαθών // στηρίζουμε όσους έχουνε προβλήματα με τη στέγη ή το νοίκι τους. 

3. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ 

ο ισχύων περιορισμός κυκλοφορίας δεν μπορεί να γίνει πρόφαση για αστυνομική αυθαιρεσία, αυταρχισμό και βία – η ενημέρωση και η δημοσιοποίηση είναι ένα από τα όπλα μας. 

σημ.: ΟΧΙ ιατρικές συμβουλές (υπάρχουν σελίδες που καλύπτουν με σοβαρότητα τέτοια ζητήματα) - ΟΧΙ άσχετα θέματα/ερωτήματα

Η κοινωνική και ταξική συνείδηση που επιβάλλει τη μέγιστη προσοχή και μέριμνα για τη μη ταχεία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού δε σημαίνει ότι θα μείνουμε αδρανείς απέναντι στην εγκληματική κρατική πολιτική που διαχρονικά απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας και ακόμη και τώρα αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση πρωτίστως ως ζήτημα αστυνομικής-κρατικής καταστολής και δεν παρέχει τα αναγκαία μέσα σε ανθρώπινο δυναμικό (γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό) και υλικά (μάσκες, τεστ, αναπνευστήρες, ΜΕΘ κ.λπ.) για την αντιμετώπιση της επιδημίας. 

Άμεση ενίσχυση των δομών και των λειτουργών υγείας με κάθε τρόπο. 

Απόσυρση όλων των νέων αντεργατικών διατάξεων. 

Καμία περαιτέρω απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων. 

Μέτρα άμεσης προστασίας των φυλακισμένων, των μεταναστών και όλων των αποκλεισμένων. 

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! 

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος 
Pasamontaña