3/23/21

Αγώνας για υγεία και ελευθερία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΡΤΗ 12.00 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

* λαμβάνουμε όλα τα μέτρα συλλογικής αυτοπροστασίας από τον ιό

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο η πανδημία αντί να φθίνει είναι στη χειρότερη φάση της. Αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι κρατικοί εγκληματίες που τα έχουν κάνει ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ και νομίζουν ότι όλο αυτό θα περάσει χωρίς κόστος για τις επιλογές τους.

Όπως έχουμε πει εξαρχής, η επιλογή να θυσιαστεί ο λαός στο βωμό της διάσωσης της «οικονομίας» (των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρήσεων) μπορεί να γίνει πράξη μόνο με αστυνομική καταστολή και τρομοκρατία. Αντί να πολεμήσουν την πανδημία στους εργασιακούς χώρους και τα Μ.Μ.Μ., αφήνουν το Ε.Σ.Υ. να καταρρεύσει ενώ δίνουν εκατομμύρια ευρώ στην αστυνομία και τα ΜΜΕ.

Το κράτος θέλει να επιβάλλει ένα απολυταρχικό καθεστώς Υποταγής, Σιωπής και Φόβου για να δουλεύουμε χωρίς να μιλάμε και να αντιστεκόμαστε στον γκρεμό στον οποίο μας οδηγούν όλους.

Η κυβέρνηση επέλεξε με αλαζονεία να τα βάλει με όλη την κοινωνία και ειδικά τις χαμηλές τάξεις. Στους δρόμους, στις πλατείες, στα πανεπιστήμια και παντού οι ένστολοι φασίστες έχουν ξεφύγει, κόβοντας πρόστιμα, τραμπουκίζοντας ή και δέρνοντας όποιον δεν τους αρέσει ή τους ζητήσει το λόγο. Ψηφίζουν όλο και χειρότερους αντιλαϊκούς νόμους ενώ επιβάλλουν λογοκρισία στα social media και απαγορεύουν κάθε διαμαρτυρία και διαδήλωση. Τα σκάνδαλα και η διαρκής προσπάθεια συγκάλυψης του βρώμικου κόσμου της εξουσίας (βλ. υπόθεση κυκλώματος παιδοβιασμών / Λιγνάδη) απασχολούν καθημερινά μέχρι και τις μεσημεριανές εκπομπές, ενώ τα ξεδιάντροπα γλέντια στα Ντουμπάι και τις Ικαρίες απέδειξαν ξανά ότι το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία είναι ταξικό τους προνόμιο.

Όμως ο λαός όταν χτυπιέται, απαντά. Από τις απεργίες των υγειονομικών για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. μέχρι το σπάσιμο των απαγορεύσεων της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και των διαδηλώσεων του Νοέμβρη, από τους μαζικούς αγώνες και τις καταλήψεις των φοιτητών ενάντια στο «νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη» και την αστυνομία στα πανεπιστήμια μέχρι τον μακρύ και επίμονο αγώνα του κινήματος υπέρ της δικαίωσης του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, το κράτος κατάφερε να ξυπνήσει τη λαϊκή συνείδηση και να οδηγήσει όλο τον κόσμο στους δρόμους, με αποκορύφωμα την οργισμένη λαοθάλασσα της Νέας Σμύρνης στις 9/3, εκεί που ο κόσμος απέδειξε ότι δε θα ανεχτεί άλλο τη βία του κράτους και ότι δε φοβάται τους ένστολους φασίστες. (Οι φρουροί του καθεστώτος μετά το τέλος της διαδήλωσης ξέσπασαν ξυλοκοπώντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους, συνέλαβαν δεκάδες στο σωρό, βασάνισαν στη ΓΑΔΑ τον αγωνιστή Άρη Π. και προφυλάκισαν 3 άτομα με ανύπαρκτα στοιχεία).

Οι δεκάδες μαζικές πορείες που έχουν ξεσπάσει στις γειτονιές δείχνουν το δρόμο. Καμία αντιπολίτευση, μόνο η μαζική κοινωνική αντίσταση μπορεί να βάλει τέλος στην αστυνομική τρομοκρατία και την εγκληματική θυσία της υγείας του λαού.

Από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ μέχρι την πολιτικά κατευθυνόμενη επιτροπή των «ειδικών» και τους διορισμένους διευθυντές/διοικητές της υγείας, όλοι τους είναι υπεύθυνοι για τους χιλιάδες νεκρούς και ταλαιπωρημένους από την πανδημία, για τους υγειονομικούς που έχουν αφεθεί να πολεμάνε μόνοι τους ενώ το σύστημα καταρρέει ξανά και ξανά, για την εγκατάλειψη των φυλακισμένων και όλων των αδύναμων, για τα εκατομμύρια κόσμου που φτωχοποιούνται, για όλους όσους ζουν και δουλεύουν με το φόβο και την αγωνία του σήμερα και του αύριο.

Οι γειτονιές μας πρέπει να σταθούν ενωμένες απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και το αστυνομικό κράτος. Ενάντια στην πολιτική του θανάτου, με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια, ο αγώνας για υγεία και ελευθερία θα νικήσει!

 

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ & ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΑΜΕΣΑ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ & ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Pasamontaña

Μάρτης 2021