11/27/10

Για την εκδήλωση αλληλεγγύης στον Άρη Σειρηνίδη

Την Κυριακή 28 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πνευμετικό Κέντρο Κορυδαλλού σχετικά με την υπόθεση του κοινωνικού αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι συναντηθήκαμε σε μια εκδήλωση που πήρε κεντρικό χαρακτήρα, ξεπέρασε τον ενημερωτικό της (πρώτο) στόχο και αποτέλεσε μια δυνατή φωνή αλληλεγγύης στο πρόσωπο του Άρη Σειρηνίδη αλλά και στιγματισμού των εκσυγχρονισμένων κατασταλτικών μεθοδεύσεων από την πλευρά του κράτους.

Η εκδήλωση σημαδεύτηκε από την τηλεφωνική παρέμβαση του ίδιου του Άρη μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και την ένταξη της δικής του υπόθεσης στο ευρύτερο κλίμα του εντεινόμενου κοινωνικού-ταξικού ανταγωνισμού που διαμορφώνεται μέσα στις νέες συνθήκες. Μετά από 2 περίπου ώρες κατά τις οποίες έγινε μια ολοκληρωμένη καταγραφή όλων των διαστάσεων της υπόθεσης (εισηγητική τοποθέτηση, παρέμβαση Άρη, παρουσίαση δικονομικών δεδομένων από την δικηγόρο Άννυ Παπαρούσου, παρουσίαση βιοτεχνολογικών παραμέτρων-DNA από δύο βιολόγους, τοποθέτηση μέλους της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και έκτακτη παρέβαση-ιστορική ερευνητική αναφορά για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος των δακτυλικών αποτυπωμάτων) και υπό την χρονική στενότητα ακολούθησαν ερωτήσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις.

Για να γίνει συνείδηση ότι η αλληλεγγύη σ'έναν αγωνιζόμενο δεν είναι δουλειά ενός κοντινού κύκλου συντρόφων, φίλων και γνωστών, ούτε έχει μεγάλο νόημα να περιορίζεται στα περιχαρακωμένα όρια πολιτικών χώρων και αντιλήψεων. Πολύ περισσότερο σήμερα, σε συνθήκες γενικευμένης συστημικής κρίσης και γενικευμένης κρατικής καταστολής η υπεράσπιση των διωκόμενων ,που αγωνίζονται με τη μεριά των εκμεταλλευόμενων αυτού του συστήματος, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς και αγώνα, να γίνει υπεράσπιση της ίδιας της επιβεβλημένης αντίστασης ενάντια στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική βαρβαρότητα.

Από την πλευρά μας ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις στις κοινότητες του αγώνα, στα εγχειρήματα της αλληλεγγύης, στους δρόμους της ελευθερίας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ