6/14/20

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν εκφοβίζονται - δεν καταστέλλονται!


&
ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ  18.00  ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Την περασμένη Πέμπτη 11/6 ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Pasamontaña» και η εργατική ομάδα «Εργατική Πτέρυγα» διοργανώσαμε μοτο-πορεία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας (εργαζόμενους στην υγεία, εμποροϋπάλληλους, διανομείς και άλλους κλάδους) με το πρόταγμα της αυτοοργάνωσης στη γειτονιά για να υπερασπιστούμε τις εργασιακές συνθήκες, τους μισθούς και την καθημερινότητά μας συνολικά. Η μοτοπορεία ξεκίνησε συμβολικά από το Κρατικό Νικαίας με τη συμμετοχή περίπου 30 δικύκλων από εργαζόμενους και άνεργους της περιοχής, εργατικά σωματεία και πολιτικές συλλογικότητες, κάνοντας και στάσεις με μοίρασμα της ανακοίνωσής μας στα Jumbo, μια 24ωρη αγορά και το Αλεξανδρινό (του οποίου εργαζόμενος διανομέας είχε σκοτωθεί σε εργατικό δυστύχημα). Εκεί, χωρίς καμία αφορμή, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις της Ομάδας Δράση μας απαγόρεψαν να συνεχίσουμε ζητώντας προσχηματικά να ελεγχθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Η διαδήλωση αρνήθηκε αυτό το πρωτοφανές κατασταλτικό σχέδιο και μετά από 2 ώρες οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Αττικής όπου οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις για απείθεια.
Η -με κεντρική εντολή- απαγόρευση μιας τοπικής δημόσια ανακοινωμένης μοτοπορείας εργαζομένων-ανέργων, είναι ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού των αγωνιζόμενων και των εργαζομένων-ανέργων των περιοχών ώστε να μην διεκδικήσουν αγωνιστικά τη ζωή τους. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια απαγόρευσης της κοινωνικής, ταξικής και πολιτικής δράσης και καταγραφής των αγωνιζόμενων που έρχεται να συμπληρώσει τις κινήσεις καταστολής στις πλατείες σε Αγία Παρασκευή, Κυψέλη και Άνω Πόλη Θες/κης, τις επιθέσεις, προσαγωγές και συλλήψεις σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, τις προσαγωγές αφισοκολλητών (Ελευσίνα), την παρεμπόδιση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης (συλλογικές κουζίνες, συσσίτια), την επίθεση στην συγκέντρωση ενάντια στην ΑΓΕΤ στο Βόλο και την ολομέτωπη επίθεση στις Σταγιάτες Πηλίου προσπαθώντας να ιδιωτικοποιήσουν τα νερά των πηγών του χωριού.
Η προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, των ανέργων και των κοινωνικών-ταξικών δυνάμεων θα πέσει στο κενό! Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζόμαστε τη γειτονιά μας όσες φορές κι αν μας εμποδίσουν. Η κοινωνική-ταξική αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη δε σταματιέται!

Την Παρασκευή 19/6 στις 18.00 στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στην απαγόρευση διαδήλωσης στις γειτονιές μας και στη συνέχεια τοπική μοτοπορεία αλληλεγγύης και ενημέρωσης των εργαζομένων και των ανέργων.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 18.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Pasamontaña - εργατική Πτέρυγα
                                 Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος      Αυτονομη αντιφασιστικη ομαδα εργατων