6/12/20

Ενημέρωση για την απαγόρευση της μοτοπορείας στις γειτονιές μας

Η μοτοπορεία εργαζομένων-ανέργων με τη συμμετοχή περίπου 30 δικύκλων από εργαζόμενους και άνεργους της περιοχής, εργατικά σωματεία και πολιτικές συλλογικότητες σταματήθηκε από δυνάμεις Δέλτα στην αρχή της Μ.Αλεξάνδρου στην Αγία Βαρβάρα, έχοντας προλάβει να κάνει τη διαδρομή από το Κρατικό της Νίκαιας και 3 στάσεις-παρεμβάσεις με μοίρασμα της ανακοίνωσής μας στo Jumbo, σε μια 24ωρη πολυαγορά και σε μεζεδοπωλείο του οποίου εργαζόμενος διανομέας είχε σκοτωθεί σε εργατικό δυστύχημα.

Οι διαδηλωτές αρνηθήκαμε τον έλεγχο στοιχείων που μας ζητήθηκε ως προσχηματική αφορμή απαγόρευσης της ανακοινωμένης μοτο-πορείας στις γειτονιές μας και μετά από 2 ώρες με κεντρική εντολή μεταφερθήκαμε στην αστυνομική διεύθυνση δυτικής Αττικής (άνω Λιόσια). Ενημερωθήκαμε ότι θα γίνει προανάκριση για το αδίκημα της απείθειας. Αποφασίσαμε ότι οι περισσότεροι/ες δε θα δεχτούμε αυτό τον σχεδιασμό, αρνηθήκαμε δακτυλοσκόπηση και αφεθήκαμε όλοι/ες μετά από πολύωρη διαδικασία στις 5 το πρωί.

Η προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, των ανέργων και των κοινωνικών-ταξικών δυνάμεων φυσικά θα πέσει στο κενό. Η απαγόρευση της δημόσια καλεσμένης μοτοπορείας δε θα περασει. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τη συνέχεια.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!