21 Μαρ 2012

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές - αλληλεγγύη στον Κυριάκο Μουτίδη


Σήμερα, 21/3/2012, περισσότεροι από 100 αλληλέγγυοι παρευρεθήκαμε στο Β’ τριμελές εφετείο Αθήνας-Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας, για να υπερασπιστούμε τον σύντροφο Κυριάκο Μουτίδη, ο οποίος δικαζόταν  με βαριές- όσο και ανυπόστατες -  κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού. που υπαγορεύει ο «κουκουλονόμος». Πραγματική αιτία της δίωξής του δεν είναι άλλη, παρά το ότι - όντας μέλος της περιφρούρησης του μπλοκ του ΕΕΚ –  στις 6 Δεκέμβρη του 2009 και κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης-πορείας μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα,  «τόλμησε» να προασπίσει το δικαίωμα στην διαδήλωση, αλλά και να διασφαλίσει την παροχή πρώτων βοηθειών στην Αγγελική Κουτσουμπού, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά από τη δολοφονική επίθεση δύο μπάτσων την νεοσύστατης, τότε, ομάδας αη-ΔΙΑΣ, με μηχανάκι στο μπλοκ του ΕΕΚ. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 3 Απριλίου, στην ίδια αίθουσα. Εμείς θα είμαστε και πάλι εκεί, όχι απλά υπερασπιζόμενοι τον σύντροφο Κυριάκο, αλλά για να δηλώσουμε εμπράκτως την εναντίωσή μας στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει ουσιαστικά επιβληθεί στη χώρα από τις 5 Μαΐου 2010 και σε ότι αυτό συνεπάγεται στο πεδίο της στέρησης των ελευθεριών και της περιστολής των δικαιωμάτων μας.
Θα είμαστε εκεί γιατί η αλληλεγγύη στους κοινωνικούς αγωνιστές, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης ενάντια σε κράτος και καπιταλιστές.
Θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε τα όνειρα και την αξιοπρέπειά μας!

 https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1387001
_____________________________________________________________________________________

(αναδημοσίευση ανακοίνωσης από το blog της κατάληψης Παπουτσάδικο)

Στις 6 Δεκέμβρη του 2009, ένα χρόνο μετά από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα, η διαδήλωση-πορεία μνήμης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων έμελλε να μετατραπεί σε άλλη μια αιματηρή διαδήλωση, σε ένα ακόμη «όργιο» καταστολής.

Η κυριαρχία, φοβούμενη την ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου που μόλις ένα χρόνο πριν επέδειξε αντανακλαστικά που για πολλά χρόνια δεν είχε επιδείξει, εξαπέλυσε πογκρόμ καταστολής, με την αρωγή βεβαία των ΜΜΕ, που είχαν φροντίσει να σπείρουν τον τρόμο για «επερχόμενο χάος» με σκοπό να περιορίσουν όσους είχαν πρόθεση να διαδηλώσουν. Ξεκινώντας λοιπόν από νωρίς, στην κυριολεξία μια μέρα πριν, οι μπάτσοι εισέβαλαν στις 5 Δεκέμβρη, στο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι συλλαμβάνοντας 22 άτομα με γελοίες κατηγορίες, καθώς και άλλους 42 αλληλέγγυους που κατέλαβαν το δημαρχείο της περιοχής με σκοπό την αντιπληροφόρηση του εν λόγω γεγονότος. Δίχως άλλο, η κίνηση του κράτους ήταν μελετημένη: στοχοποιώντας έναν «αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης» προσπάθησε να ανοίξει από την προηγούμενη ημέρα ένα μέτωπο μακριά από το κέντρο της πόλης, το οποίο θα απασχολούσε αρκετούς διαδηλωτές κρατώντας τους μακριά από τις διαδηλώσεις του κέντρου, αλλά και να τρομοκρατήσει προληπτικά «τη γενιά του Δεκέμβρη» που θα κατέβαινε την επόμενη ημέρα στους δρόμους.

Κάτω από αυτό το «πρίσμα» της γενικευμένης καταστολής, το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε μια ζώνη ασφυκτικά φρουρούμενη (κάτι που πλέον δεν προκαλεί καμιά έκπληξη) με όλα τα «είδη» και «χρώματα» μπάτσων να προσαγάγουν 800 άτομα, κάνοντας έτσι μια «χαρτογράφηση» των εξεγερμένων, ενώ «πρόβα τζενεράλε» έκανε και η νεοσυσταθείσα τότε, μηχανοκίνητη ομάδα Δέλτα που αποδείχτηκε δολοφονική καθώς έξω από το υπ. Οικονομικών πέρασε στην κυριολεξία πάνω από το μπλοκ του ΕΕΚ, αφήνοντας πολλούς τραυματισμένους.

Ανάμεσα τους η Αγγελική Κουτσουμπού που έφτασε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σπασμένα πλευρά, ενώ μεταξύ άλλων συλλαμβάνεται και ο Κυριάκος Μουτίδης ως μέλος της περιφρούρησης και καθώς προσπαθούσε να προασπίσει το δικαίωμα στην διαδήλωση και να αντισταθεί στα δολοφονικά χτυπήματα των μπάτσων.

Ο Κυριάκος δικάζεται αύριο (9π.μ Β’ τριμελες εφετειο Αθηνας-Λουκαρεως και Λ. Αλεξανδρας) με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού που υπαγορεύει ο «κουκουλονόμος».

Σε μια προσπάθεια να αποσυνδεθούν οι δίκες των συλληφθέντων με το παραπάνω συμβάν κρατικής καταστολής και να διασπαστεί το μέτωπο αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2009, στήνονται ξεχωριστές δίκες και με μεγάλες χρονικές αποκλίσεις μεταξύ τους. Επιπλέον, η «έρευνα» για τη δολοφονική επίθεση των ομάδων Δίας-Δέλτα, που είχε ως κατάληξη τον τραυματισμό της Αγγελικής καθώς και άλλων ατόμων που προσπαθούσαν να την περιθάλψουν και να την προστατεύσουν, φαίνεται να έχει κολλήσει σε κάποιο «συρτάρι» της ελληνικής αστυνομίας.

Στους καιρούς που διανύουμε, την εποχή του μνημονίου που άρχισε να διαφαίνεται από το 2009, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όποιος αντιστέκεται θα καταστέλλεται είτε φυσικά είτε με όποιους άλλους μηχανισμούς διαθέτει η εξουσία.

Όμως κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του. Οι συλλογικές διαδικασίες που χτίστηκαν από τον Δεκέμβρη του 2008 , και που ανθίζουν μέχρι σήμερα, αποτελούν ένα «φάρο» ελπίδας, ότι «τίποτε δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται». Και έχουμε να τους διαμηνύσουμε ότι όσο αναβαθμίζουν την καταστολή, τόσο οι πρακτικές τους θα «σκοντάφτουν» και θα «πέφτουν» πάνω στους δίκαιους αγώνες μας ενάντια σε κάθε μορφής κυριαρχία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΟΥΤΙΔΗ 
ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΗ 2012 

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ