7/18/13

Κοινωνικό καφενείο 20/7:

Στο αυτοοργανωμένο κοινωνικό καφενείο του Σαββάτου θα προβληθεί βίντεο με εικόνες και ήχους από τη μουσική των Ojos De Brujo.


Ο χώρος θα ανοίξει στις 20.00

7/16/13

Άμεση απελευθέρωση των 4 αγωνιζόμενων κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής

Ο ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα σχέδια του κράτους και της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» (θυγατρική της πολυεθνικής «ELDORADO GOLD» και του ομίλου Μπόμπολα) για την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος, που θα επιφέρει τον αφανισμό της φύσης και των χωριών της περιοχής, βρίσκεται αντιμέτωπος με την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος για τη τρομοκράτηση και φίμωση των αγωνιζόμενων κατοίκων.

Η καταστολή πλήθους κινητοποιήσεων από την αστυνομία όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο στο βουνό όσο και στα χωριά που αντιστέκονται, καθώς και η προσπάθεια δημιουργίας μιας εμφυλιοπολεμικής συνθήκης στην περιοχή με τη συγκρότηση ενός ιδιωτικού στρατού τραμπούκων της εταιρείας, εντείνεται το τελευταίο διάστημα με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση των καταστροφικών – λεηλατικών εργασιών της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» και με αφορμή την αγωνιστική δράση – σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε σε υποδομές της εταιρείας στις Σκουριές, τη νύχτα της Κυριακής 17/2/2013.

Πρόκειται για μία τεράστια κατασταλτική επιχείρηση με δεκάδες προσαγωγές - απαγωγές αγωνιστών, διώξεις, εντάλματα σύλληψης, βίαιη απόσπαση γενετικού υλικού, εισβολή πολυάριθμου στρατού ΜΑΤ – ΕΚΑΜ στην πόλη της Ιερισσού (την Πέμπτη 7 Μάρτη 2013) και επίθεση με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς ακόμα και σε μαθητές και ηλικιωμένους, η οποία συνοδεύεται από μια επίσης τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία ψεύδους, παραπληροφόρησης, εγκληματοποίησης και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κατοίκων από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Μέρος αυτής της κατασταλτικής επιχείρησης αποτελεί και το κατηγορητήριο που στήθηκε από τους αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς, στοχοποιώντας 20 αγωνιζόμενους κατοίκους ως υπεύθυνους για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές. Στις 14 Απρίλη 2013 το κράτος προχώρησε ακόμα ένα βήμα στην επιχείρηση τρομοκράτησης του αγώνα, προφυλακίζοντας δύο από τους 20 κατηγορούμενους αγωνιζόμενους κατοίκους, επικαλούμενο “ευρήματα” DNA. Κι ενώ οι δύο αγωνιστές παραμένουν όμηροι στις φυλακές Διαβατών, αρνούμενοι τις κατηγορίες, την Τετάρτη 10 Ιούλη ακόμα δύο αγωνιζόμενοι κάτοικοι προφυλακίζονται για την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, χωρίς κανένα στοιχείο και παρά το ισχυρό άλλοθι που είχαν.

Από τη πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής για τη προάσπιση της φύσης και της ζωής τους ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών εξόρυξης χρυσού και του κράτους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους τέσσερις προφυλακισμένους αγωνιστές και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Αυτός ο αγώνας που δεν ξεκίνησε σήμερα αλλά αναπτύχθηκε σε βάθος χρόνου, πολύμορφα και μαχητικά με πλήθος κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων και δράσεων, πρέπει να πλατειάσει ακόμα περισσότερο. Και να αποτελέσει έναν κοινωνικό φραγμό στην λεηλατική επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου, που επιφέρει καταστροφή και θάνατο στις κοινωνίες και τη φύση, στο βωμό της ανάπτυξης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,
Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

 Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής

15 Ιούλη 2013

7/12/13

Παρεμβάσεις σε συναυλίες για Κ.Σακκά (Κατράκειο & Βεάκειο)

Το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου (εν αναμονή της απόφασης του συμβουλίου εφετών για τον Κώστα Σακκά) ομάδα 35 συντρόφων και συντροφισσών από τον Κορυδαλλό πραγματοποιήσαμε διαδοχικές παρεμβάσεις αλληλεγγύης σε συναυλίες στο Κατράκειο (Νίκαια) και το Βεάκειο (Πειραιάς).

Η ανταπόκριση του κόσμου και στις δύο παρεμβάσεις ήταν άμεσα και αυθόρμητα θετική, με χειροκροτήματα και συνθήματα αλληλεγγύης! Στο Κατράκειο διαβάστηκε κανονικά το προετοιμασμένο κείμενο (μαζί με απόσπασμα από το κείμενο του Κώστα Σακκά), ενώ στο Βεάκειο το πανό ανέβηκε πάνω από τη σκηνή, μη λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρρήσεις των διοργανωτών.



 
 
 

* Εδώ φωτογραφίες και ενημέρωση από προηγούμενη παρέμβαση.

7/03/13

Το Σάββατο 6/7 στις 9μμ στα πλαίσια του κοινωνικού καφενείου θα προβληθεί το ντοκυμαντερ



"Joe Strummer: The Future Is Unwritten

Tο ντοκιμαντέρ  περιέχει ακυκλοφόρητο υλικό με τους The Clash και το Strummer. Στο υλικό αυτό συμπεριλαμβάνονται ηχογραφήσεις στο στούντιο, αρχειακό υλικό, καθώς και υλικό από την παιδική ηλικία των μελών του γκρουπ. Επίσης, θα δούμε συνεντεύξεις από τους BonoMartin Scorsese, Red Hot Chili Peppers, αλλά και τον Mick Jones, από το ίδιο το γκρουπ.
Η σκηνοθεσία είναι του Julien Temple, που έχει κάνει και τα "Glastonbury", "The Great Rock ‘N’ Roll Swindle", ύμνο στους Sex Pistols. Στην αφήγηση ακούγεται ο ίδιος ο Strummer να μιλάει, μέσα από παλιές ηχογραφήσεις του.

Απολογιστικό κείμενο Ενισχυτικών Μαθημάτων Αλληλεγγύης


Μετά από δύο πρώτα χρόνια υποτυπώδους λειτουργίας των μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, φέτος αποφασίσαμε να γίνουν τα Ενισχυτικά Μαθήματα Αλληλεγγύης με καλύτερο και πιο οργανωμένο τρόπο. Από την αρχή, όταν μοιράστηκε ενημερωτικό κείμενο-κάλεσμα σε όλα τα σχολεία του Κορυδαλλού, ο σκοπός ήταν, σε μια κοινωνία που δέχεται επίθεση απ’ την οικονομική και πολιτική ελίτ (όπου υπάρχουν γονείς άνεργοι, υποαπασχολούμενοι ή με χαμηλό εισόδημα και δεν μπορούν να στηρίξουν τα παιδιά τους στην προσπάθεια για μόρφωση και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση), να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο με αγωνιστική αλληλεγγύη-χωρίς-όφελος.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς έγινε προσπάθεια τα μαθήματα να διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όντως σε μεγάλο βαθμό αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην προσφορά των εκπαιδευτικών και την ενεργή συμμετοχή των μαθητών. Η μεταξύ τους ζωντανή σχέση υπήρξε καθοριστική για την πορεία του εγχειρήματος.

Η εξέλιξη της προσπάθειας αποδεικνύει πώς όσοι βιώνουμε την εκμετάλλευση μπορούμε να στηριχθούμε στις δικές μας πλάτες και να οργανώσουμε τις δικές μας δομές, προτάσσοντας την αλληλεγγύη χωρίς αποκλεισμούς για ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης. Έχοντας το παραπάνω συμπέρασμα ως κεκτημένο μέσα απ’ την εμπειρία, αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα και δηλώνουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε -με τη στήριξη όσων ενεπλάκησαν σ’ αυτό το εγχείρημα και όσων άλλων ενδιαφέρονται- στο ίδιο πνεύμα απ’ τη νέα χρονιά τα Μαθήματα Αλληλεγγύης.

7/02/13

Ενημέρωση για αλληλέγγυα προσφορά:

Έχουν προσφερθεί, για όποιον τυχόν τα χρειάζεται, είδη για νεογέννητο μωρό (καρότσι, ρούχα, παιχνίδια κ.τ.λ.)

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με το χώρο με μειλ ή από κοντά μέρες και ώρες που ο χώρος είναι ανοιχτός.