5/21/20

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΙΔΩΝ 1ης ΑΝΑΓΚΗΣ

Έχοντας συμπληρώσει 7 Σάββατα (ξεκινήσαμε στις 4 Απριλίου) συγκέντρωσης ειδών 1ης ανάγκης ένας μικρός απολογισμός:

Η ανταπόκριση στην αρχή της κρίσης και εν μέσω καραντίνας ήταν άμεση και πλατιά. Η αλληλεγγύη που δείξαμε ως γειτονιές σε όσους/ες έχουν ανάγκη ήταν σημαντική καθώς πήραν βοήθεια πολλές οικογένειες και άνθρωποι που χωρίς υπερβολές δεν είχαν να τη βγάλουν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και μπράβο σε όσους/ες συμμετείχαν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Δόθηκαν τρόφιμα και είδη υγιεινής επί τόπου τις ώρες λειτουργίας της δομής, με παραδόσεις σε σπίτια που γνωρίζουμε ότι έχουν ανάγκη, στον Άλλο Άνθρωπο, στους άστεγους του Πειραιά, στο camp των προσφύγων στο Σκαραμαγκά. Λειτούργησαν επίσης τα 2 σημεία αλληλεγγύης (σε Άϊ-Γιώργη Κορ/λού & Σχολεία), άλλοτε καλύτερα και άλλοτε όχι, χωρίς να επεκταθούν ως δομή παρά την αρχική μας πρόθεση. Επίσης δεν δόθηκαν τελικά πράγματα στη Φυλακή του Κορυδαλλού και της Π. Ράλλη.

Με το τέλος της "καραντίνας" και το γενικό κλίμα χαλάρωσης έχει επέλθει και μια χαλάρωση/μείωση στη συγκέντρωση πραγμάτων. Όμως είναι φανερό ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την πλειοψηφία της κοινωνίας και οι πιο αδύναμοι θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση. Το να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις είναι πολύ σημαντικό παρόλο που δε θα σταματήσουμε λεπτό να τα διεκδικούμε ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Στο Pasamontana θα υπάρχει μόνιμα ένας χώρος με πράγματα βασικής ανάγκης και τα Σάββατα θα συνεχιστούν 11.00-14.00.

Να στηρίξουμε τις δομές αλληλεγγύης και να σταθούμε όλοι μαζί ενάντια στην καταστροφή μας.

Στηρίζουμε το Δίκτυο Αλληλεγγύης & Αλληλοβοήθειας
ενάντια στην πανδημία και την κρατική πολιτική