1/26/22

Κάλεσμα του Pasamontaña στη διαδήλωση της 5ης Φλεβάρη

 Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η στρατηγική επιλογή του κράτους και των πλουσίων να στραπατσαριστούν και να θυσιαστούν χιλιάδες άνθρωποι των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων για να συνεχίσει να δουλεύει ανεμπόδιστα η καπιταλιστική οικονομία έχει γίνει πιο ξεκάθαρη από ποτέ.

Κυβέρνηση και επιχειρηματίες επιβάλλουν στις «επιτροπές των ειδικών» τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πλάκας οδηγώντας στο διαρκές μπάχαλο και τη διαστρέβλωση των επιστημονικών γνώσεων και κατακτήσεων. Το Ε.Σ.Υ. διαλύεται και ιδιωτικοποιείται περαιτέρω αντί να ενισχυθεί με υποδομές και προσλήψεις, οι υγειονομικοί που υπηρετούν το λαό μαχόμενοι την αρρώστια και το θάνατο αντιμετωπίζουν διαρκώς την εξουθένωση και τις απειλές των διορισμένων διοικήσεων, ενώ ο ιδιωτικός τομέας υγείας και οι μεγάλες φαρμακευτικές θησαυρίζουν αντί να έχουν επιταχθεί άνευ όρων προς όφελος της κοινωνίας. Τα media χειραγωγούν διασπείροντας τη σύγχυση και την «ατομική ευθύνη», τα Σώματα Ασφαλείας ενισχύονται για να περιφρουρούν το καθεστώς και να τρομοκρατούν με εκφοβισμούς και πρόστιμα, ενώ αντίθετα τα ΜΜΜ, τα σχολεία και οι σχολές λειτουργούν με ακόμα χειρότερους όρους από πριν.

Οι αντικοινωνικοί σχεδιασμοί εντείνουν την εργοδοτική εκμετάλλευση, καταργούν τα κοινωνικά – εργατικά κεκτημένα, αποκλείουν όλο και περισσότερους από τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά (περίθαλψη, τροφή, στέγαση, ενέργεια), λεηλατούν τη φύση και αφήνουν στο έλεος τις ανθρώπινες κοινότητες απαξιώνοντας πλήρως τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Παράλληλα διευρύνεται η ιδεολογική – κατασταλτική επίθεση στα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια και η προσπάθεια απαγόρευσης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κοινωνική ζούγκλα όπου θα κυριαρχεί ο φόβος, η σύγχυση και ο ατομικισμός, καλλιεργώντας και χαϊδεύοντας τον βολικό «αντίπαλο» του συνωμοσιολογικού ανορθολογισμού και της ακροδεξιάς, για να αποτρέψουν την κοινωνική – ταξική αυτοοργάνωση, ενότητα και αλληλεγγύη, τη συλλογική αυτοπροστασία και τη μαζική αντίσταση στον ολομέτωπο πόλεμο που δεχόμαστε.

Ο κόσμος των κοινωνικών – ταξικών αγώνων παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις συνεχείς κατασταλτικές επιθέσεις δε σταμάτησε να αγωνίζεται: από τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης του Ε.Σ.Υ. μέχρι τις μαθητικές καταλήψεις και τους φοιτητικούς αγώνες, από το σπάσιμο των απαγορεύσεων στις διαδηλώσεις – ορόσημα του κινήματος μέχρι τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, από τις μαχητικές διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία και τις κρατικές δολοφονίες μέχρι τους νικηφόρους απεργιακούς - εργατικούς αγώνες στην E-food και την Cosco.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι σπουδαστές, οι φτωχοί και οι αποκλεισμένοι καλούμαστε να αγωνιστούμε ο ένας δίπλα στον άλλο ενάντια στην πανδημία και την κρατική πολιτική που δολοφονεί την Τάξη μας, τον ανορθολογισμό που διαλύει την ταξική συνείδηση, την αλληλεγγύη και τις συντροφικές σχέσεις, και στους φασίστες που επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν.

Να μη συνηθίσουμε την υποτίμηση, την εξαθλίωση και το θάνατό μας. Να αντισταθούμε στο έγκλημα. Να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγεία της κοινωνικής βάσης.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Άμεση ενίσχυση & αναβάθμιση της δημόσιας υγείας (προσλήψεις, υποδομές, νέα νοσοκομεία) | Άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα| Δωρεάν υψηλού επιπέδου περίθαλψη για όλους | Άμεση απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων για να διανεμηθούν γρήγορα και δωρεάν σε ολόκληρο τον κόσμο

Άμεση λήψη μέτρων ενάντια στην πανδημία στους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τα σχολεία και τις σχολές | Μόνιμη αποσυμφόρηση – μέτρα προστασίας – αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους έγκλειστους σε φυλακές, ψυχιατρεία & κέντρα κράτησης προσφύγων & μεταναστών

Οργάνωση και αγώνας ενάντια στην εργοδοτική εκμετάλλευση, την κρατική τρομοκρατία και το φασισμό

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

που μάχονται μαζί με την κοινωνία ενάντια στο θάνατο, την εξαθλίωση και τη διάλυση της δημόσιας υγείας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 27/1 - 18.00 - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2 - 13.00 -  ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Pasamontaña