2/16/23

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΠΛΙΖΕΙ

Στις 11 Φλεβάρη, μετά το τέλος αντιφασιστικής / αντικρατικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά της Καλλιθέας, οι φασίστες στήνοντας καρτέρι επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν σύντροφο που αποβιβάστηκε στην Βικτώρια. Το τελευταίο διάστημα θαυμαστές των Ναζί και του Χίτλερ προσπαθούν θρασύδειλα, σε μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια, να έρθουν στην επιφάνεια βρωμίζοντας τους δρόμους και τις πλατείες σε διάφορες γειτονιές της πρωτεύουσας και των δυτικών προαστίων. Η φασιστική ακροδεξιά επιχειρεί να ξαναβγεί στο δρόμο για να παίξει τον ιστορικό της ρόλο: τον αποπροσανατολισμό και τη διάσπαση κάθε κοινωνικής – ταξικής ενότητας, τη νομιμοποίηση και την εμβάθυνση της εφαρμοζόμενης κρατικής πολιτικής που καταστρέφει την κοινωνική πλειοψηφία.

Η ιστορική εμπειρία (η οποία επανεπιβεβαιώθηκε τραγικά στη χώρα και τις γειτονιές μας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν και του αντιφασίστα εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα) δείχνει ξανά και ξανά ότι ο φασισμός είναι η προέκταση της κρατική πολιτικής και όχι η αντίθεσή της όπως θέλει να εμφανίζεται. Επίσης, όπως φάνηκε στο παρελθόν, θα φανεί και τώρα η δυναμική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος μαχόμενου στους δρόμους ενάντια σε όσους σκέφτονται να σπείρουν ξανά το φασιστικό δηλητήριο. Είναι καθήκον όλων μας να μην αφήσουμε χώρο στους εχθρούς της ελευθερίας και της εργατικής τάξης. Στους δρόμους, στις πλατείες, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και τα γήπεδα.

Δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην εξουσία και τα φασιστικά τσιράκια της μέχρι τη δημιουργία του κόσμου που όλοι και όλες χρειαζόμαστε. Ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ,
ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ,
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:
ΗΣΑΠ Καλλιθέας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2/23, 19:00