10 Οκτ 2012

Φιλοξενία του Δικτύου Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλλού "Βότσαλο"

Στο χώρο φιλοξενείται πλέον κάθε Τρίτη 19.30 - 21.30 το Δίκτυο Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλλού "Βότσαλο" (προκειμένου να γίνεται η ενεργοποίηση των νέων μελών και να εξυπηρετούνται τα μέλη του δικτύου που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο)

***

Τι είναι το Βότσαλο

Το Δίκτυο Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλλού Βότσαλο, δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να κάνουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια πράξη στην πόλη μας.  Η ανάγκη  προέκυψε μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι το υπάρχον μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και ο τρόπος ζωής που προτείνει οδηγεί σε αδιέξοδο, μετατρέπει τον άνθρωπο σε παθητικό καταναλωτή και αλλοτριώνει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Το Δίκτυο Βότσαλο δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να ανταλλάξουν υπηρεσίες και προϊόντα για να καλύψουν μέρος των καθημερινών αναγκών τους χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος. Πρόκειται για μία κοινότητα που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων και λειτουργεί, παρακάμπτοντας  το νόμισμα, με εθελοντικές παροχές μεταξύ των μελών του στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην χώρα μας οι αχρήματες ανταλλαγές αποτελούν εδώ και χρόνια καθημερινότητα για χιλιάδες ανθρώπους αφού ήδη λειτουργούν με επιτυχία 29 παρόμοια δίκτυα.

Δείχνουμε στην πράξη  πως ένας διαφορετικός τρόπος ζωής είναι δυνατόν να υπάρξει.

Ονειρευόμαστε μια κοινωνία που οι σχέσεις δεν θα βασίζονται στην εκμετάλλευση και την αδικία, αλλά στην αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, την προσφορά, την ανταλλαγή, την ισότητα. Μια κοινωνία ανθρώπινη.

Γι’ αυτό επινοήσαμε το “Βότσαλο”, το οποίο θα χρησιμοποιούμε εφεξής ως μονάδα για τις αχρήματες  ανταλλαγές μας.