1/21/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

***ανανεωμένο: την Τρίτη το πρωί μοιραστήκαμε γύρω στον 1 τόνο (τελικά) πορτοκαλιών. Ως εκ τούτου ακυρώνεται το μοίρασμα της Τετάρτης...

***
Τρίτη πρωί (10-2) και Τετάρτη πρωί & απόγευμα (10-2 και από τις 18.00 και μετά) μοιραζόμαστε περισσότερα από 500 κιλά πορτοκάλια με τους γείτονες και τους αγωνιζόμενους κατοίκους των περιοχών μας.

Η συγκομιδή είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς μιας παρέας συντρόφων και συναγωνιστών σε φιλικό κτήμα, όπου τα δέντρα φροντίζονται με σεβασμό στη φύση και τη γη χωρίς ίχνος φυτοφάρμακων, ενισχυτικών ή άλλων παρεμβάσεων. Μόνο χώμα και νερό...

Δεν ψάχνουμε ούτε πελάτες, ούτε ακολουθητές. Μακριά από μας τα διαφημιστικά πολιτικάντικα συσσίτια των φασιστών, η ελεημοσύνη των πλουσίων και η φιλανθρωπία-προφίλ των εταιριών και των επιχειρήσεων. Δεν έχουμε καμία σχέση με κρατικές, κομματικές ή επιχειρηματικές επιχορηγήσεις. Το μοίρασμα προέκυψε, δε σχεδιάστηκε.

Αξιοπρεπής ζωή είναι το να δουλεύουμε συλλογικά και χωρίς κέρδος. Το να δουλεύουμε όλοι μαζί -όχι για κάποιο αφεντικό αλλά για τις κοινωνικές ανάγκες όλων, το να μοιραζόμαστε τη γνώση και τα αποτελέσματα του κόπου μας, το να σεβόμαστε τη φύση που μας παρέχει τον τόπο και τον τρόπο για να ζήσουμε.

Αυτό που μας τσακίζει είναι η σημερινή οργάνωση της κοινωνίας που βασίζεται στο κέρδος και την εκμετάλλευση. Αυτό που μας λείπει είναι η αυτενέργεια και η αυτοοργάνωση της ζωής με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.


από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του
στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του:


ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ