3/28/14

Για το διήμερο εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής


Στις 7 και 8 Μάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα, το διήμερο εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στα σχέδια του κράτους και των χρυσοθήρων για εγκατάσταση ανοιχτού μεταλλείου χρυσού στο όρος Κάκκαβος, που διοργάνωσε η Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής.

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε συναυλία οικονομικής ενίσχυσης στο χώρο του Μηχανουργείου στο Πολυτεχνείο με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων “Υπεραστικοί”, “Χαρτοπόλεμος”, “Σπείρα”, “Productive”, “Time trap”, “Μαύρα Πρόβατα”, αγωνιστών από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη και εκατοντάδων αλληλέγγυων από την Αθήνα σε ένα ιδιαίτερα συντροφικό κλίμα.

Τη δεύτερη μέρα, η εκδήλωση περιελάμβανε προβολή βίντεο, εισήγηση της Συντονιστικής Συνέλευσης, ενημερώσεις και τοποθετήσεις αγωνιστών από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη καθώς και αλληλέγγυων από την Αθήνα και ανοιχτή συζήτηση. Με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 ανθρώπων, η εκδήλωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και διήρκεσε από τις 8 το απόγευμα μέχρι τη 1:30 το βράδυ, αποτελώντας μια πολύτιμη ευκαιρία τόσο για την άμεση ενημέρωση σχετικά με τους σχεδιασμούς του κράτους και των χρυσοθήρων στη Β.Α. Χαλκιδική, την καταστολή των αγωνιζόμενων και την εξέλιξη του αγώνα, όσο και για την ανταλλαγή σκέψεων και εκτιμήσεων σχετικά με το πλήθος των ζητημάτων που έχει ανοίξει αυτός ο σημαντικός αγώνας αλλά και συνολικά σχετικά με τη λεηλασία της φύσης και τις αντιστάσεις των τοπικών κοινοτήτων ευρύτερα.

Ως Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης, πιστεύουμε ότι το διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους που είχαν τεθεί από τις διαδικασίες διοργάνωσης του και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους το στήριξαν και συμμετείχαν σε αυτό. Όλους τους αγωνιστές από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στο διήμερο και βρέθηκαν στις εκδηλώσεις συνδράμοντας σε αυτές με κάθε τρόπο. Με την παρουσία τους και την έκθεση έντυπου υλικού και υλικού οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα (ημερολόγια, μπλούζες) και με ενημερώσεις και τοποθετήσεις όπως από την Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας, το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μουσικά συγκροτήματα που έπαιξαν στη συναυλία και όλους όσοι πλαισίωσαν και στήριξαν τις εκδηλώσεις.

Πιστεύουμε ότι η πραγματοποίηση αυτού του διημέρου εκδηλώσεων ήταν ένα ακόμη βήμα για τη συνάντηση, την επικοινωνία και το συντονισμό των αγωνιζόμενων ανθρώπων, από τη Χαλκιδική μέχρι την Αθήνα και αποτελεί παρακαταθήκη για το πλάτιασμα και το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στις λεηλατική επέλαση του κράτους και των χρυσοθήρων.

Πιστεύουμε τέλος, ότι ιδιαίτερα σήμερα οι κοινωνικοί αγώνες για τη γη και την ελευθερία δεν είναι μόνο δίκαιοι αλλά και αναγκαίοι και επίσης πως, όταν χτυπάνε έναν, από όλους όσοι αγωνίζονται από τα κάτω για τη ζωή, την αξιοπρέπεια, τη γη και την ελευθερία, πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντί τους.

Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης
στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής
23 Μαρτίου 2014

περισσότερες φωτογραφίες εδώ