12/13/14

Ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τις "λευκές νύχτες" του εργασιακού μεσαίωνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12, 17.30 ΠΛ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12, 11.00 ΕΡΜΟΥ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου καλούμε το Σάββατο 13/12 σε συγκέντρωση-παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα που διοργανώνεται εκείνη τη μέρα στο Περιστέρι. Τα καταστήματα ετοιμάζονται να δουλέψουν με παράταση ωραρίου ως αργά το βράδυ!

Το ραντεβού μας είναι στις 17:30 στην πλατεία Περιστερίου.

Το Σάββατο 13 Δεκέμβρη, ημέρα έναρξης του εορταστικού ωραρίου στα καταστήματα και της χριστουγεννιάτικης φιέστας με το άναμμα του δέντρου στη πλατεία της πόλης, ο εμπορικός σύλλογος (μικρά και μεγάλα αφεντικά) και ο δήμος (τοπικό κράτος) μεθόδευσαν το στήσιμο «λευκής νύχτας» στο Περιστέρι.

Εκμεταλλευόμενοι την ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά συμφέροντα με την καταστρατήγηση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και την επιβολή των «απελευθερωμένων» ωραρίων, επιχείρησαν την παράταση του ωραρίου, στα καταστήματα, μέχρι αργά τη νύχτα ενώ οι εργαζόμενοι θα δούλευαν και την επόμενη ημέρα Κυριακή.

Σε πείσμα των καιρών, ο κόσμος του αγώνα αντιστάθηκε με εργατικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις, κόντρα στην κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία ακυρώνοντας τα σχέδιά τους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν εξουσιαστή της ζωής μας να τολμήσει να αγγίξει τις εργατικές και κοινωνικές μας κατακτήσεις. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, συλλογικοποιούμαστε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς και με αντίσταση και αλληλεγγύη αγωνιζόμαστε, χτίζοντας τις δικές μας κοινότητες αγώνα, της ισότητας και της ελευθερίας.

ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΑ ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ, ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΨΩΝΙΑ, ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ
Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΓΙΝΕ «ΛΕΥΚΟΣ»

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΑ» ΩΡΑΡΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΜΟΥ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ 11:00