11/20/15

Καμία δίωξη - έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών

Ξημερώματα της 12ης Νοέμβρη, μέρα γενικής απεργίας, η αστυνομία εισβάλλει στα σπίτια 5 φοιτητών -αγωνιζόμενων κατοίκων Αγ. Παρασκευής- και τους συλλαμβάνει με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ενώ οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοσή τους στην Ιταλία. Παράλληλα, συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται αγωνιστές στην Ιταλία που αντιμετωπίζουν ίδιες κατηγορίες. Οι διώξεις αυτές βασίζονται στο μοναδικό στοιχείο της συμμετοχής τους στην απεργιακή διαδήλωση της 1ης Μάη στο Μιλάνο ενάντια στην Expo 2015.

Αυτή τη στιγμή και κάτω από την πίεση του κινήματος αλληλεγγύης, οι φοιτητές έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (παρουσία 3 φορές την εβδομάδα στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής και απαγόρευση εξόδου απ’ τη χώρα). Ωστόσο το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση για την έκδοσή τους ή μη στην Ιταλία.

Αυτή η πρωτοφανής κατασταλτική επιχείρηση αφορά κάθε αγωνιζόμενο και πρέπει να απαντηθεί άμεσα και ενωτικά, ώστε να μην περάσει η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και τελικά η ίδια η συμμετοχή στις διαδηλώσεις αντίστασης σε όλη την ευρώπη.

Να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιστές φοιτητές στην Ιταλία!
Εδώ και τώρα παύση κάθε δίωξης
και ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
18/11/2015
Συνέλευση Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Pasamontaña

***
  • Συγκέντρωση στην Ιταλική πρεσβεία (Βας. Σοφίας & Σέκερη) Τρίτη 24/11 στις 18.00
  • Πορεία Μοναστηράκι Σάββατο 28/11 στις 12.00 (στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo)
Διαρκής ενημέρωση / πληροφορίες: