12/14/15

2 παρεμβάσεις εν όψει της Διαδήλωσης Αλληλεγγύης σε μετανάστες & πρόσφυγες στον Πειραιά (Σάββατο 19/12, 12.00 πλ. Καραϊσκάκη)

10/12: παρέμβαση στον Πειραιά

Προπαγανδιστική παρέμβαση για τη διαδήλωση αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά το απόγευμα της Πέμπτης 10/12. Τουλάχιστον 60 συντρόφισσες και σύντροφοι από τις γειτονιές του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας βαδίσαμε στο κέντρο της πόλης, μοιράζοντας χιλιάδες κείμενα, περνώντας από τις περιοχές του Ηλεκτρικού Σταθμού, της Αγοράς, του Κέντρου και του Πασαλιμανιού. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί τη δεύτερη προπαγανδιστική κίνηση, μετά από αυτή στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων, του Ιλίου και του Περιστερίου, για τη διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες-τριες και τους πρόσφυγες και ενάντια στον ενδοκυριαρχικό πόλεμο, που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά το Σάββατο 19/12.
 

12/12: μικροφωνική στο μετρό Αιγάλεω και μοτοπορεία σε Αιγάλεω-Αγ. Βαρβάρα-Κορυδαλλό-Νίκαια-Κερατσίνι
Μοτοπορεία και μικροφωνική αλληλεγγύης στους μετανάστες-τριες και πρόσφυγες και ενάντια στον ενδοκυριαρχικό πόλεμο πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 12/12/2015 από συντρόφισσες και συντρόφους από τις γειτονιές της δυτικής Αθήνας και του Πειραιά.
Η παρέμβαση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Μετρό του Αιγάλεω, όπου στήθηκε μικροφωνική, αναρτήθηκαν πανό και μοιράστηκαν κείμενα. Στη συνέχεια ακολούθησε μοτοπορεία, όπου πετάχτηκαν δεκάδες χιλιάδες τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα. Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το Αιγάλεω και κατέληξε στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι, περνώντας από την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια.
Η παρέμβαση αυτή αποτέλεσε την τρίτη διασυλλογική προπαγανδιστική δράση, μετά από αυτή στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων-Ιλίου-Περιστερίου στις 4/12 και στον Πειραιά στις 10/12. Οι αφισοκολλήσεις, τα μοιράσματα κειμένων, η τοποθέτηση πανό και η αναγραφή συνθημάτων, συνεχίζονται σε όλες τις επιμέρους συνοικίες και αυτή τη βδομάδα, στο πλαίσιο μιας μηνιαίας καμπάνιας με κορύφωση τη διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες/τριες & πρόσφυγες και ενάντια στον ενδοκυριαρχικό πόλεμο, στις 19/12, στον Πειραιά.