3/01/18

Αλληλεγγύη στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα

    Το απόγευμα της Κυριακής 25/2 ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Φαβέλα δέχτηκε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών την ώρα του ανακοινωμένου ανοίγματος του χώρου, κατά την οποία τραυμάτισαν αγωνιστές/ριες που βρίσκονταν εκεί. Η επίθεση αυτή έγινε σε συνέχεια προηγούμενων (όπως η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού κ.α.) σε μια γενικότερη απεγνωσμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης των αγωνιζόμενων στις γειτονιές του Πειραιά. Η πλάνη στην οποία βρίσκονται οι φασίστες εντοπίζεται ακριβώς στο σημείο, όπου θεωρούν δυνατή μια τέτοια εξέλιξη: ο Πειραιάς εδώ και καιρό αποτελεί έδαφος καθημερινής παρέμβασης και ζωτικό χώρο των αντιφασιστών/ριων· αυτό είναι ολοφάνερο και από τις μαχητικές ενέργειες ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας και από τις δεκάδες κοινωνικές δράσεις στον Πειραιά.

  Οι εξελίξεις των τελευταίων δύο μηνών πυροδοτούνται από την αυξανόμενη επιθετικότητα της κυριαρχίας, όπου τα «εθνικά θέματα» όπως το “Μακεδονικό”, τα “Ίμια” κ.λ.π. υπερκαλύπτουν τα πραγματικά προβλήματα των καταπιεσμένων και επαναφέρουν ξανά και ξανά την εθνική ενότητα ως τον μοναδικό δρόμο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η προσπάθεια επανεμφάνισης των φασιστών στο δρόμο αλλά και πιθανοί σχεδιασμοί προώθησης νέων εθνο-στρατιωτικών μορφωμάτων με «σοβαρό» προφίλ πρέπει  να αντιμετωπιστούν με κάθε σοβαρότητα. Με αφορμή τα εθνικιστικά συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης - Αθήνας, φασιστικές γκρούπες προέβησαν σε επιθέσεις σε αγωνιζόμενους και δομές του αγώνα όπως το κάψιμο της Libertatia, η αποτυχημένη επίθεση στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο και στο θέατρο Εμπρός, η επίθεση στην αυτοοργανωμένη ποδοσφαιρική ομάδα Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας, οι αποτυχημένες εμπρηστικές επιθέσεις στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 (Κυψέλη), στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων και στην κατάληψη Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι (όπου απωθήθηκαν από την περιφρούρηση του χώρου).

    Δεν υπάρχει χρόνος για αυταπάτες. Η αστική δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να πολεμήσει πραγματικά το φασισμό: τον συντηρεί μέχρι να έρθει η ώρα να τον (ξανα)χρησιμοποιήσει. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ - ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ
 
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3 - 18:00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña