5/14/19

Νίκη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δίνει ξανά έναν αγώνα για τα αυτονόητα. Έναν αγώνα με αίτημα τις άδειες που εδώ και χρόνια δικαιούται και που αυθαίρετα του τις αρνούνται. Οι άδειες αποτελούν κεκτημένο αγώνων των φυλακισμένων εδώ και πολλά χρόνια και το αυτονόητο δικαίωμα σε αυτές γίνεται βορά στις ορέξεις δικαστικών και πολιτικών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εισαγγελέας άσκησε για δεύτερη φορά βέτο στην απόφαση του συμβουλίου της φυλακής για τη χορήγηση κανονικής άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η απόφαση αυτή, πέρα από την ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα που ενέχει, ωθεί τον ίδιο στην πολιτική και φυσική εξόντωσή του θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την προηγουμένη απεργία πείνας που έκανε.

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια ήδη από την πρώτη άδεια που του δόθηκε, ήταν ενδεικτικά της στάσης και της κατεύθυνσης που θα ακολουθούσαν: από τη συνεχομένη κινδυνολογία που αναπαρήγαγαν ΜΜΕ και πολιτικοί, μέχρι τη χαρτογράφηση των εξόδων του και το ποιοι τον συναντούσαν. Η τρομο-υστερία γύρω από την υπόθεσή του έχει πολλούς αποδέκτες. Αρχικά πολεμάνε τον ίδιο για αυτό που είναι και έπραξε καθώς η κρατική εξουσία εκβιαστικά του θέτει το εξής δίλημμα: ή αποκηρύσσεις τις ιδέες σου ή σου κόβουμε τις άδειες. Κατά δεύτερον στρέφονται ενάντια σε όλο το κίνημα και τους αγωνιζόμενους/ες δηλώνοντας ότι για κάθε πράξη και αγωνιστική επιλογή θα υπάρχει και από μια δήλωση μετάνοιας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι μέρος του επαναστατικού κινήματος και της πολιτικής ιστορίας του τόπου, έχει σταθεί με αγωνιστική αξιοπρέπεια όλα αυτά τα χρόνια και η αλληλεγγύη του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος πρέπει να είναι άμεση και δεδομένη.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Όλοι και όλες στη 
Συγκέντρωση και Πορεία: 
Τρίτη 14/5, 19:00 στα Προπύλαια