1/11/20

Αλληλεγγύη στους 2 αντιφασίστες που διώκονται για τις επιθέσεις στα γραφεία της Χ.Α.


Αλληλεγγύη στους 2 αντιφασίστες που διώκονται για τις επιθέσεις στα γραφεία της Χ.Α.
 
Στις 16 Δεκεμβρίου 2019 δύο αντιφασίστες αγωνιστές συλλαμβάνονται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ως κατηγορούμενοι για διάφορες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής τα τελευταία δύο χρόνια. Οι κακουργηματικές κατηγορίες με τις αντιτρομοκρατικές διατάξεις του νόμου και το επικοινωνιακό show που στήθηκε στη πλάτη τους, είχαν στόχο την προφυλάκιση των αγωνιστών, πράγμα που δεν επετεύχθη. Τους επιβλήθηκαν όμως αυστηροί περιοριστικοί όρουι και υπέρογκα ποσά εγγυήσεων της τάξεως των 15.000 ευρώ έκαστος, μέχρι τις 17/1.
 
Η σύλληψη και η προσπάθεια προφυλάκισης των δύο αγωνιστών (16/12), καθώς και οι κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους ενάντια στις καταλήψεις έπαυλης Κουβέλου και Κουκακίου (17 & 18/12), έγιναν εν αναμονή της εισαγγελικής πρότασης στη δίκη της Χ.Α. (18/12) στέλνοντας παντού και ξεκάθαρα το κρατικό μήνυμα για το ποιός είναι ο πραγματικός εσωτερικός εχθρός. Η εισαγγελική πρόταση τελικά έρχεται να ξεπλύνει την εγκληματική δράση των κρατικοδίαιτων ναζιστών με μία αισχρή πολιτική αγόρευση.
 
Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους στους αγωνιζόμενους και τις δομές του κινήματος, το πολυδιαφημισμένο δόγμα “τάξη και ασφάλεια” και η προσπάθεια καταστολής κάθε πολιτικής και κοινωνικής αντισυστημικής δράσης θα ανακοπούν ξανά και ξανά από την αγωνιστική αλληλεγγύη και τη διεύρυνση του οργανωμένου αγώνα.
 
Αυτό που δε λογαριάζουν είναι ότι ο κόσμος του αγώνα δε λυγίζει με εγγυήσεις, δικαστήρια και φυλακές. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι, ότι ο κόσμος της αλληλεγγύης θα σταθεί για άλλη μια φορά δίπλα στους διωκόμενους και θα απαντήσει στον δρόμο την απειλή της καταστολής και του φασισμού.
 
Πόλεμο στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό.
Φασίστες θα περάσουμε από πάνω σας.
 
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña
10/1/2020