4/25/21

Η Νέα Σμύρνη έδειξε το δρόμο - Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες!

Όλοι και όλες βιώνουμε την ασφυξία. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και η κατάρρευση του Ε.Σ.Υ., το κοινωνικό τραύμα των χιλιάδων νεκρών, ο φόβος του θανάτου, της ασθένειας, της οικονομικής επιβίωσης και τα γελοία μέτρα δήθεν περιορισμού της διασποράς που επιβάλλονται κατά το δοκούν από τους ένστολους μισθοφόρους της εξουσίας έχουν φέρει την κοινωνία στα όριά της. Το κράτος εξυπηρετώντας το σκοπό της ύπαρξής του κάνει ό,τι χρειάζεται για να διαφυλαχθεί η εξουσία του πλούτου πατώντας επί πτωμάτων και αποφασίζοντας για τη ζωή και το θάνατό μας.

Το ποτήρι ξεχείλισε την Κυριακή 7/3, όταν οι «ράμπο» της ομάδας ΔΙΑΣ καταγράφηκαν σε βίντεο να τραμπουκίζουν οικογένειες και να δέρνουν δημόσια έναν αγωνιζόμενο κάτοικο επειδή μέλη της τοπικής ανοιχτής συνέλευσης τους ζήτησαν το λόγο. Η αποσιώπηση από τα ΜΜΕ ήταν αδύνατη και η συσσωρευμένη οργή του κόσμου εκφράστηκε δυο μέρες μετά με τη μεγαλειώδη διαδήλωση 20.000 ανθρώπων που ενώθηκαν στο δρόμο ενάντια στην κρατική τρομοκρατία. Ένα μεγάλο κομμάτι της διαδήλωσης συγκρούστηκε με την αστυνομία απαντώντας στην καθημερινή βία και τρομοκρατία με τη δίκαιη λαϊκή αντιβία, τον μόνο τρόπο που καταλαβαίνει το κράτος.

Με τη λήξη της διαδήλωσης και των συγκρούσεων, οι αστυνομικές δυνάμεις ξέσπασαν το μένος για την ιστορική τους ήττα σε όποιον έτυχε να βρουν μπροστά τους. Για μέρες έρχονταν στη δημοσιότητα νέα βίντεο και δεκάδες μαρτυρίες για το όργιο της εκδικητικής καταστολής με τις συλλήψεις στο σωρό και τους ξυλοδαρμούς διάφορων νέων που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή, αλλά τα συστημικά media ήταν απασχολημένα με το να βομβαρδίζουν (ματαίως) την κοινή γνώμη για την υποτιθέμενη απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ και με την προσπάθεια απονοηματοδότησης της κοινωνικής οργής βαφτίζοντας «χούλιγκανς» την οργισμένη λαοθάλασσα.

Τελικά, συνολικά 19 άνθρωποι βρέθηκαν κατηγορούμενοι και οι 3 έχουν προφυλακιστεί με ψεύτικες κατασκευασμένες κατηγορίες. Όσοι και όσες συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ χτυπήθηκαν άγρια και υπέμειναν για μέρες τα καψόνια της αστυνομίας στη ΓΑΔΑ. Τις επόμενες μέρες συνελήφθησαν άλλοι δύο άνθρωποι που προφυλακίστηκαν βάση στημένων μαρτυριών (όπως του «φαρσέρ» που κατέθεσε για τον «Ινδιάνο») και ανύπαρκτων στοιχείων (όπως ένα πορτοφόλι που βρέθηκε στην περιοχή). Επίσης απήχθησαν κυριολεκτικά και βασανίστηκαν άγρια στη ΓΑΔΑ ο αγωνιστής Άρης Π., μέλος της αναρχική συλλογικότητας Μασόβκα και ο αδερφικός του φίλος Ο.Μ. ο οποίος και τελικά προφυλακίστηκε.

Η απαγωγή - σύλληψη και ο βασανισμός του Άρη Π. και του Ο.Μ. εκτός από εκδίκηση για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης εντάσσεται και στο πλαίσιο της επιχείρησης καταστολής της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα, της επιχειρούμενης ιδιωνυματικής ποινικοποίησης της αναρχικής ταυτότητας και αγώνα και της προσπάθειας τρομοκράτησης της δημόσιας πολιτικής δράσης ευρύτερα. Τον περασμένο Φλεβάρη δύο μέλη της Μασόβκα συνελήφθησαν από την «αντιτρομοκρατική» με κακουργηματικές κατηγορίες «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης» για μια απλή παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη που οι ίδιοι είχαν δημοσιοποιήσει. Οι αγωνιστές και αγωνίστριες της Μασόβκα, όπως και άλλες συλλογικότητες του αγώνα, βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση, παρενόχληση και στοχοποίηση για την πολιτική τους δράση με σκοπό την καταστολή και τρομοκράτηση των ίδιων και των αγωνιζόμενων ευρύτερα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα όπως κάνουμε πάντα για όσους συντρόφους βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής.

Η Νέα Σμύρνη έδειξε το δρόμο της ενωμένης μαζικής κοινωνικής αντίστασης στον πόλεμο που δεχόμαστε ως κοινωνία από τους φασίστες της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Να αγωνιστούμε ενάντια στην κρατική τρομοκρατία!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 3 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣΟΒΚΑ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Pasamontaña

Απρίλιος 2021