7/10/23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕ ΑΦΟΡΜH ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜO ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜEΝΟΥ ΑΠO ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ

Η υπόθεση αφορά τον σύντροφό μας Θ.Κ. ο οποίος εργάζεται με τρίμηνη ορισμένου χρόνου σύμβαση ως τεχνικός υπολογιστών στην εταιρεία Novelcomm Ο.Ε.

Κατά τη διάρκεια της σύμβασής του, εκβιάστηκε από την εργοδοσία να δουλεύει παραπάνω ώρες πέραν του ωραρίου του και χωρίς να το προβλέπει η σύμβαση του, υπό την απειλή της απόλυσης και κάτω από όρους ψυχολογικού εκβιασμού.

Η κατάσταση έφτασε στο αποκορύφωμά της, με τον τραμπουκισμό του από τον έναν εκ των δύο εργοδοτών. Δέχτηκε επίθεση με υβριστικά σχόλια στο χώρο εργασίας του, με εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς ως προς το πρόσωπο του ακόμα και απειλές και επιθετικές κινήσεις.

Αγωνιζόμενος για την αξιοπρέπεια του και διεκδικώντας το δικαίωμα του στην εργασία και το αυτονόητο δικαίωμα του στο να είναι ασφαλής στο χώρο της εργασίας του , ο σύντροφος μας προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας απέναντι στους εργοδότες του, για εκβιασμό, εξαναγκασμό σε απλήρωτη έξτρα εργασία, και τραμπουκισμό.

Έτσι και εμείς με τη σειρά μας, τον στηρίζουμε για την πολιτική του στάση και τον αγώνα που επέλεξε να δώσει, διεκδικώντας το δίκιο του.

Είναι καθήκον μας και καθήκον όλης της κοινωνίας να αγωνιστούμε μέσα από τα σωματεία μας, μέσα από τις συλλογικότητες μας, τους πολιτικούς και πολιτιστικούς χώρους για την ιστορία μας- την ιστορία των κοινωνικών- ταξικών αγώνων, για το παρόν και το μέλλον μας.

Για να μην αναρωτιόμαστε μετά “πώς έγινε με τούτο τον αιώνα και γύρισε καπάκι η ζωή… ”

Για να μην ξεχνάμε ότι σαν άνθρωποι και σαν εργαζόμενοι δεν είμαστε μόνοι και δεν είμαστε οι μόνοι. Αυτές οι αυθαιρεσίες συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και οφείλουμε να αντισταθούμε σε αυτές. 

Ο ένας δίπλα στην άλλη, με οργάνωση, συλλογικό αγώνα και αλληλεγγύη.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ - ΟΧΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ! 
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ Θ.Κ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος 
Pasamontaña

9/7/2023