1/25/24

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Ένας νέος μεγάλος αγώνας έχει ξεκινήσει με πρωτοπόρους τους φοιτητές/-τριες και τους μαθητές/-τριες όλης της χώρας ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών / μη κρατικών πανεπιστημίων.

Πάντα οι φοιτητικοί - μαθητικοί αγώνες είναι αυτοί που επανεκκινούν και κρατάνε ψηλά τη σημαία της αντίστασης στην αυταρχική πολιτική και τα αντικοινωνικά σχέδια των κυβερνήσεων. Στεκόμαστε δίπλα στους φοιτητές/-τριες και τους μαθητές/-τριες που ξέρουν καλύτερα απ' όλους το δίκαιο των αιτημάτων τους και τον τρόπο οργάνωσης του αγώνα τους. Στεκόμαστε δίπλα τους γιατί προορίζονται να γίνουν το νέο φτηνό εργατικό δυναμικό προς εκμετάλλευση, από την εξουσία του χρήματος. Γιατί είναι εκείνες και εκείνοι που θα σηκώσουν στις πλάτες τους την αυριανή κοινωνία.

Η σημερινή κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο για την ίδρυση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων μαζί με όλες τις αλλαγές που αφορούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας. Ο κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι η περαιτέρω κατάργηση της Δημόσιας Παιδείας, η αναδιάρθρωσή της ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πλουσίων και η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και κολλεγίων. Αν περάσει, θα επιφέρει αλλαγές σε όλη τη δημόσια εκπαίδευση υποβαθμίζοντας και εμπορευματοποιώντας ακόμα περισσότερο την ανάγκη του λαού για σπουδές και μόρφωση. 
    
Μαθητές, σπουδαστές / φοιτητές, αγωνιζόμενοι καθηγητές και εργαζόμενοι/-ες, να αγωνιστούμε όλοι και όλες ενωμένοι ενάντια στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που επιχειρούν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα προς όφελός τους και εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ & ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña