8/29/24

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

Το πρωί της 28ης Αυγούστου αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την κατάληψη Libertaria στη Θεσσαλονίκη και εισέβαλαν στο κτίριο, συλλαμβάνοντας 11 άτομα, ενώ στη συνέχεια συνέλαβαν άλλα 2 πέριξ του κτηρίου. Με πρόφαση οικοδομικές εργασίες που συντελούνταν χωρίς άδεια, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στην εκκένωση και σφράγιση της κατάληψης, ενώ οι σύντροφοι/-ισσες κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παραμονή σε διατηρητέο κτίριο χωρίς την άδεια της αρμόδιας αρχής, και απείθεια.

Το κράτος, εν μέσω της γενικευμένης επίθεσης που πραγματοποιεί προς την κοινωνία, επιχειρεί για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, αλλά και να εξουδετερώσει τις εστίες αντίστασης και αγώνα των από τα κάτω. Σε αγαστή συνεργασία με τα φασιστοειδή που επιτέθηκαν και έκαψαν την κατάληψη στις 21/1/2018, η τελευταία αυτή επίθεση προς τη Libertaria αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης στρατηγικής τρομοκράτησης και καταστολής των αγωνιζόμενων, όσων αντιστέκονται στο κράτος, το κεφάλαιο, το φασισμό.

Ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, προτάσσουμε την αλληλεγγύη προς όλους τους χώρους αγώνα που δέχονται επίθεση από το κράτος. Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την αναρχική κατάληψη Libertatia και δηλώνουμε πως, ό,τι και να γίνει, ο αυτο-οργανωμένος αυτός χώρος αγώνα θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα.


10-100-ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ
ΣΗΨΗΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ – Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η LIBERTATIA ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ
ΜΕΙΝΕΙ

29/09/2024

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña