2/27/11

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της περσινής 1ης Μάη, Τετάρτη 2 Μαρτίου, 9πμ, Ευελπίδων- κτίριο 7

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου θα δικαστούν οι συλληφθέντες της 1ης Μαϊου 2010. 

Ανάμεσά τους ο σύντροφός μας Βασίλης Κ., μέλος του Σωματείου Σερβιτόρων-Μαγείρων. 

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Τετάρτη το πρωί στις 9πμ. κτίριο 7, αίθουσα 2.
Το Σάββατο 1 Μάη 2010 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας -αυτή τη χρονιά (και εν μέσω ανακοίνωσης του ΔΝΤ και των νέων ληστρικών μέτρων) με πρωτοφανή μαζικότητα και έντονο το αίσθημα της αγανάκτησης από τον κόσμο.

Πρωτοβάθμια σωματεία βάσης, εργατικές συλλογικότητες και άλλοι εργαζόμενοι επέλεξαν για 2η χρονιά να συγκεντρωθούν στην πλατεία Βικτωρίας και να πορευτούν στους δρόμους της Αθήνας με ενδιάμεσο σταθμό-αιχμή το Υπουργείο Εργασίας. Εκεί οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν “προληπτικά” στα μπλοκ των σωματείων. Στο ύψος της Ομόνοιας εξαπολύθηκε η δεύτερη επίθεση -αυτή τη φορά ανέλαβε η τρομοκρατική ομάδα “Δ” να συνδράμει τα ΜΑΤ- με προφανή σκοπό να αποτρέψει τυχόν συνάντηση της πορείας με άλλα κομμάτια διαδηλωτών που κατέβαιναν την Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της άγριας καταδίωξης ο σύντροφός μας Βασίλης Κ. ,μέλος του Σωματείου Σερβιτόρων-Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού, αδυνατώντας να ακολουθήσει το κύριο σώμα της πορείας λόγω του χτυπημένου του ποδιού, επιχειρώντας να γλυτώσει από τους ένστολους τρομοκράτες, στρίβει σε κάποιο στενό και καταφεύγει στην είσοδο ξενοδοχείου, όπου άλλη ομάδα Δ που περιπολεί τον εντοπίζει και αφού τον σακατέψει κυριολεκτικά (ρήξη χιαστών, ρωγμώδες κάταγμα στην ωμοπλάτη, σπάσιμο τραπεζοειδους- κακώσεις στον αυχένα) τον οδηγεί στη ΓΑΔΑ. Τουλάχιστον άλλοι 22 άνθρωποι προσήχθησαν στο σωρό και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου αμέσως συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι/ες για συμπαράσταση.

Μετά από 4 ώρες και ενώ οι περισσότεροι προσαχθέντες αφήνονται ελεύθεροι ανακοινώνεται στο Βασίλη Κ. και στο Γ.Λ. ότι έχουν συλληφθεί με πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες (αντίσταση κατά της αρχής/διατάραξη κοινής ειρήνης/απόπειρα σωματικής βλάβης κλπ.).

Είναι οι 2 από τους προσαχθέντες που έχουν χτυπηθεί εμφανώς...

Ακολούθησαν δύο 24ωρα ταλαιπωρίας και προσπάθειας εξευτελισμού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο κατά την πάγια τακτική της αστυνομίας, μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες ως το δικαστήριο στις 3 Ιουνίου και η ταλαιπωρία (δικαστική-ιατρική-οικονομική) συνεχίζεται..

Μετά το Δεκέμβρη του 2008 και την σε κάθε επίπεδο αναβάθμιση της κατασταλτικής πολιτικής απ'τη μεριά της πολιτικής εξουσίας στο στρόχαστρο έχουν μπει, πέρα από τους συνήθεις στοχοποιημένους, τα κομμάτια εκείνα της κοινωνίας και ειδικότερα των εργαζομένων που ακολουθούν τροχιά ριζοσπαστικοποίησης όσον αφορά τη θέση και τη στάση τους απέναντι στην ολομέτωπη (και πλέον απροκάλυπτη) επίθεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία. Εργατικές και άλλες συλλογικότητες, συνελεύσεις και σωματεία που αποκλίνουν από τη συμβιβαστική γραμμή των επίσημων συνδικαλιστικών φορέων, κομμάτια κόσμου που έρχονται όλο και πιο κοντά στην συνολική άρνηση αυτού του πολιτικού και οικονομικού μοντέλου διαχείρισης και στην ολομέτωπη αντεπίθεση, ακριβώς για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά και για να απομακρυνθούν ακόμα μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια από τη λογική της ρήξης κάθε κοινωνικού συμβολαίου συναίνεσης με τους κρατούντες.

Ο Βασίλης Κ. είναι ένας απ'αυτούς που έχουν συνειδητά επιλέξει το δρόμο της συλλογικής αντίστασης και του αγώνα, αντί της απάθειας, του ατομικού βολέματος και της αδιαφορίας. Το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης μέσα από τους συνδικαλιστικούς αγώνες του σωματείου του, μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές. Απ'αυτούς που στην καταπίεση και την εκμετάλλευση αντιπαραθέτουν την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, τον αγώνα για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία. Εμείς από τη μεριά μας, (ανα)γνωρίζοντας στους κατασταλτικούς μηχανισμούς την αγωνία να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης, ένα έχουμε να πούμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ