2/24/11

Διαδήλωση Αλληλεγγύης εν όψει της δίκης του Άρη Σειρηνίδη

Στις 9 Μαρτίου θα γίνει τελικά η δίκη του Άρη Σειρηνίδη. Πρόκειται για μία κατεξοχήν πολιτική δίκη, βασισμένη σ'ένα σαθρό κατηγορητήριο που εισάγει για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία το DNA ως μοναδικό στοιχείο κατηγορίας και ομηρίας ενός κοινωνικού αγωνιστή. Με βάση αυτό, αποτελεί εκτός από εκδικητική δίωξη και πιλοτική διαδικασία ενοχοποίησης κάθε εμπλεκόμενου στον ταξικό και κοινωνικό αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική κυριαρχία.

Μέσα από τα λόγια του ίδιου, "το πολιτικό DNA (...) αλλά και όσων ορίζουν τον εαυτό τους μέσα από την πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση είναι εν τέλει το ουσιαστικό επίδικο σε αυτή τη δίκη". (εδώ ολόκληρο το γράμμα)

Ο χαρακτήρας αυτής της δίκης, η ρευστή, εκρηκτική πολιτικά και κοινωνικά συνθήκη που χαρακτηρίζει τη δεδομένη χρονική συγκυρία και ο ίδιος ο φυλακισμένος αγωνιστής μέσα από τη στάση και το λόγο του, δεν αφήνουν περιθώρια σε περιχαρακώσεις και διαχωρισμούς, πόσο μάλλον όταν το ζητούμενο είναι η αλληλεγγύη και η απελευθέρωση ενός αγωνιζόμενου.

Με αυτά τα δεδομένα εμείς θα συμμετέχουμε και στις κινήσεις αλληλεγγύης που έχουν δρομολογηθεί μέχρι τη δίκη και θα συνεχίσουμε. Η αφίσα θα τυπωθεί σε 500 κομμάτια σε δύο εκδοχές και θα κολληθεί στις δυτικές συνοικίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ
Σάββατο 26/2 στο Μοναστηράκι
ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κυριακή 27/2 στις 18.00 στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης
Δευτέρα 28/2 στο Πολυτεχνείο της Αθήνας

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Πέμπτη 3 Μαρτίου στα Προπύλαια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 09.00

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ