6 Μαρ 2011

Σάββατο 5/3, ημέρα συντονισμένων δράσεων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Άλλο ένα Σάββατο συντονισμένων παρεμβάσεων για ελεύθερη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συνελεύσεις και συλλογικότητες από πολλές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά μετά από τοπικές παρεμβάσεις συναντήθηκαν στο Μοναστηράκι όπου αποκλείστηκαν ακυρωτικά μηχανήματα και μοιράστηκαν χιλιάδες κείμενα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι από τις συνοικίες του Πειραιά (Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλό, Πειραιά) πραγματοποιήσαμε για 1 ώρα παρέμβαση στον ηλεκτρικό του Πειραιά για την ελεύθερη μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έγινε αφισοκόλληση σχετικής αφίσας, κρεμάστηκε πανό, τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα ακυρωτικά μηχανήματα και μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα σε επιβάτες του ηλεκτρικού, των λεωφορείων και περαστικούς.

Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στον ηλεκτρικό, πραγματοποιήσαμε αντίστοιχη ολιγόλεπτη παρέμβαση στον σταθμό του Φαλήρου και έπειτα καταλήξαμε στο Μοναστηράκι, όπου συναντηθήκαμε με δεκάδες άλλους που είχαν πραγματοποιήσει αντίστοιχες παρεμβάσεις σε μια σειρά σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Στο μοναστηράκι παραμείναμε για 2 ώρες με μικροφωνική, πανό, κείμενα και αχρήστευση των μηχανημάτων.

Συνεχίζουμε...