2/25/14

Συγκέντρωση στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, Πέμπτη 27/2, 11:30

από τη Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία»
και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ


Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας – Σταθερή μηνιαία καταβολή μισθού, γιατί έχουμε σταθερές μηνιαίες και άμεσες ανάγκες.

Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή: σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου με 2 μέρες άδειες τον μήνα, αναρρωτικές άδειες, δώρα Πάσχα/Χριστουγέννων, επιδόματα (τριετίας, πτυχίου, αδείας κτλ.), αποζημίωση σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, συνδικαλιστικά δικαιώματα – αναγνώριση του δικαιώματος συμμετοχής σε απεργία.

Καμία απόλυση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μην καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες ως «προσωρινοί»,αλλιώς να μας αναγνωρίζεται δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασης και μονιμοποίησης. Μέχρι τότε δεν καλύπτουμε σαν «πολυμηχανήματα» όλες τις δουλειές, αλλά εκτελούμε συγκεκριμένα καθήκοντα με τα αντίστοιχα ένσημα και με τις απαραίτητες για κάθε εργασιακό χώρο συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Αυξήσεις στους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας, που θα καλύπτουν όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, γιατί κανείς δεν ζει με 400 ευρώ και δεν φταίμε εμείς για την αύξηση της ανεργίας, αλλά οι πολιτικές τους.

Όλα τα παραπάνω αιτήματα μπορούν και πρέπει να κερδηθούν επιμέρους, γιατί αναφέρονται σε βασικές ανθρώπινες ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα συνολικά, γιατί έρχονται σε αντίθεση με τη βαρβαρότητα που προωθούν τα νεοφιλελεύθερα αυτά προγράμματα «τιμωρίας» των ανέργων και ελαστικοποίησης της εργασίας. 

Γι’ αυτό, ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθούν κράτος-αφεντικά, με κοινούς αγώνες εργαζομένων-ανέργων, προσωρινά μόνιμων και μόνιμα προσωρινών ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ:

Κατάργηση των «κοινωφελών προγραμμάτων», των «Voucher» και γενικά των προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ που αναφέρονται σε «ωφελούμενους», όπως και κάθε μορφής ενοικιαζόμενης-ελαστικής εργασίας.

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ! ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 27/02 στις 11:30

στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον ΑΛΙΜΟ

(Εθν. Αντιστάσεως 8, πρόσβαση από Μετρό Αλίμου)
Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ