2/02/14

Για την αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, την Παρασκευή 31/1

Ιδιαίτερα ογκώδης και δυναμική υπήρξε η αντιφασιστική διαδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής 31/1 στο Κερατσίνι μετά τη βεβήλωση του σημείου δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και την επίθεση στον αυτοοργανωμένο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ από φασιστοειδή της χρυσής αυγής το πρωί του Σαββάτου 25/1. Περισσότεροι από 2000 διαδηλωτές πορευτήκαμε στους δρόμους της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων με εξαιρετικό παλμό και διαρκή αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά, αντικατασταλτικά, αντικαπιταλιστικά, αντικρατικά συνθήματα.
 
Δεδομένης της επίθεσης που είχε δεχτεί το ΡΕΣΑΛΤΟ, μπροστινό τέθηκε το κοινό μπλοκ των τριών αυτοοργανωμένων συνελεύσεων-εγχειρημάτων της περιοχής: της Συνέλευσης της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, της Αυτόνομης Αντιφασιστικής Συνέλευσης Κερατσινίου και του Αυτοοργανωμένου χώρου, αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ. Το μπλοκ ήταν ενιαίο, περιμετρικά περιφρουρούμενο και αριθμούσε περίπου τα 2/3 των διαδηλωτών, ενισχυμένο από δεκάδες αυτοοργανωμένες -κοινωνικές και πολιτικές- συλλογικότητες και πλήθος ανένταχτων αγωνιστών (αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και καταλήψεις, συνελεύσεις γειτονιών, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες και συντονισμοί, πολιτικές ομάδες, μεμονωμένοι σύντροφοι και συντρόφισσες). Σε μικρή διακριτή απόσταση ακολουθούσαν τα μπλοκ κομμάτων, αντιρατσιστικών οργανώσεων και αντιφασιστικών συντονισμών της αριστεράς καθώς και τοπικών συλλόγων εργαζομένων (Αντιφασιστικός συντονισμός Κερατσινίου-Δραπετσώνας-Περάματος, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Σύλλογος δασκάλων Κερατσινίου-Περάματος «Πλουμπίδης», Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος, Πρωτοβουλία στις γειτονιές της Νίκαιας ενάντια σε φτώχεια και φασισμό, ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου, Κίνηση Απελάστε το ρατσισμό, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά).

Η συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων από την περιοχή, η ευρύτερη θετική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και η πολυπληθής στήριξη της πορείας από τον κόσμο του αγώνα, διατράνωσαν και έκαναν να διαχυθεί παντού το κεντρικό μήνυμα του καλέσματος: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΔΕ ΧΩΡΑΤΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ. Ένα μήνυμα που αφορά εξίσου τα οργανωμένα φασιστοειδή, τα τάγματα εφόδου τους, τους πάτρωνες και τους υποστηρικτές τους. Έγινε παραπάνω από σαφές ότι η προσπάθεια της ναζιστικής συμμορίας να επανεμφανιστεί στους δρόμους και τις γειτονιές του Κερατσινίου (25/1), της Νίκαιας και του Κορυδαλλού (18/1) και των υπόλοιπων περιοχών του Πειραιά, εκφοβίζοντας, τραμπουκίζοντας, χτυπώντας και δολοφονώντας (πάντα με την ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας, της πολιτικής και φυσικής της ηγεσίας), δεν πρόκειται να γίνει επιτρεπτή. Είτε συνεχίσει να λέγεται χρυσή αυγή είτε μετονομαστεί σε εθνική αυγή. Και αυτό θα το επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο.
αναδημοσίευση από:

Αυτόνομη Αντιφασιστική Συνέλευση Κερατσινίου