2/27/20

Για τα γεγονότα στην πλατεία Ζαναέ (Αγία Βαρβάρα)

Το πρωί της Παρασκευής 21/2 έγινε παρέμβαση με μοίρασμα κειμένου στο δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας καθώς και παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 26/2. Να μην αφήσουμε να μετατραπούν οι γειτονιές μας σε ανοιχτές φυλακές, να μην επιτρέψουμε την επιβολή κλίματος φόβου στους δημόσιους χώρους.

Η ΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Την Τετάρτη 12/2/2020 μετά από καταγγελία του αντιδήμαρχου Αγίας Βαρβάρας και γραμματέα της Τ.Ο. της Ν.Δ. Γιάννη Πουλάκη ότι κάποια παιδιά προκαλούν φθορές στην πλατεία “Ζαναέ”, η αστυνομία προσήγαγε 6 μαθητές 14-16 χρονών στο Α.Τ., ενώ απείλησαν να συλλάβουν και γονιό που διαμαρτυρήθηκε για το παιδί του. Αφού δεν αποσύρθηκε η καταγγελία -παρόλο που ενημερώθηκε σχετικά ο εν λόγω αντιδήμαρχος και η δημοτική αρχή- ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε ότι θα ασκηθεί “αυταπάγγελτα” κατηγορία στον έναν μαθητή. Τα γεγονότα καταγγέλουν όλοι οι τοπικοί σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών με ανακοινώσεις τους.

Η παραίτηση ή αποπομπή του φασιστοειδούς αντιδημάρχου έστω για τα μάτια του κόσμου θα ήταν αυτονόητη αν δεν επρόκειτο για επίσημη πολιτική της δημοτικής αρχής. Ο «πρώην» ΠΑΣΟΚΟΣ δήμαρχος Μίχος δεν προσπαθεί απλά να καλύψει τον αντιδήμαρχό του αλλά με δήλωσή του υπερασπίζεται την καταστολή όσων ξεφεύγουν από την κανονικότητα της Ησυχίας, της Τάξης και της Ασφάλειας. Παράλληλα τα παπαγαλάκια της δημοτικής αρχής λοιδωρούν τους εφήβους και τους γονείς τους στις εφημερίδες και τα social media διασπείροντας τα ίδια μονότονα ψεύδη και γενικά συντηρείται στην πόλη ένα κλίμα στοχοποίησης της νεολαίας.

Το πολυδιαφημισμένο δόγμα Νόμος & Τάξη έχει ανοίξει την όρεξη σε τοπικούς παραγοντίσκους να παριστάνουν τους τοπικούς σερίφηδες, φυσικά εκεί που (νομίζουν ότι) τους παίρνει. Είναι μέρος του γενικού κατασταλτικού πολέμου που έχει κηρυχθεί ενάντια στην κοινωνία με στόχο τον εκφοβισμό και την υποταγή μας ώστε να εφαρμόζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές προς όφελος των πλουσίων. Η γενική προσπάθεια εκφοβισμού και καταστολής, η αστυνομοκρατία, ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και οι πρακτικές χούντας δεν πρόκειται να περάσουν στις γειτονιές μας.

Στον Κορυδαλλό με τις παρεμβάσεις αγωνιζόμενων κατοίκων διαλύθηκε κάθε σκέψη για παράδοση των δημόσιων χώρων σε ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Στην Αγία Βαρβάρα και σε καμία από τις γειτονιές μας δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένα καθεστώς καθημερινής ανελευθερίας για τους κατοίκους και ειδικά για τη νεολαία.

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές, τις μαθήτριες,
τις πλατείες και τις γειτονιές μας.

Οργάνωση και αγώνας για γειτονιές
αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña
&
Εργατική Πτέρυγα
αυτόνομη ομάδα εργατών