9/11/21

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2021

Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη του "Συλλόγου Πολιτισμού ενάντια στο φασισμό Παύλος Killah P Φύσσας"

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Το κείμενο - κάλεσμα του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη: 

«Μην τους φοβάσαι. Στο φόβο σου ποντάρουν.» (Γ. Ρίτσος)

8 Χρόνια χωρίς τον Παύλο.

Δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε, δεν υποχωρούμε. 

Από την δολοφονία του Παύλου, την 18.09.2013 μέχρι και σήμερα, η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι σύντροφοι του, οι συντοπίτες του, οι αντιφασίστες δεν σταματήσαμε ποτέ να πολεμάμε το κτήνος του φασισμού, όπου και αν εμφανίστηκε. Χρειάστηκαν 7 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του από τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και 5 ½ χρόνια δίκης για να υπάρξει η ελάχιστη δικαίωση της μνήμης του. Και όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν εκεί. Μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, αλλά και μέσα στους αντιφασιστικούς κοινωνικούς αγώνες. Για την δικαίωση της μνήμης του Παύλου, αλλά και όλων όσων χτυπήθηκαν από τη ναζιστική βία.  

Ήμασταν εκεί και στην ιστορική, πρωτόγνωρη και μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το εφετείο την ημέρα της ανακοίνωσης της ιστορικής καταδικαστικής απόφασης. Στις 7 του Οκτώβρη, σε μια συγκέντρωση που έδειξε τη σημασία και την κρισιμότητα του αντιφασιστικού κινήματος. Σε μια συγκέντρωση που απέδειξε ότι η κοινωνία είχε καταδικάσει του φασίστες της Χρυσής Αυγής πολύ πριν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Δεν επαναπαυόμαστε.

Γνωρίζουμε πως ο δρόμος είναι μακρύς. Αέναη η μάχη του κινήματος της ζωής ενάντια σε εκείνο του θανάτου. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για εγρήγορση του αντιφασιστικού κινήματος και παλεύουμε για την εδραίωση αντιφασιστικών αντιστάσεων σε κάθε πεδίου του δημοσίου λόγου και χώρου. Επιδιώκουμε να απομονώσουμε οποιοδήποτε φασιστικό νόημα διαχέεται στον κοινωνικό ιστό και επιζητούμε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση για την αμετάκλητη καταδίκη της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ και όλων των στελεχών της, πρώην και νυν, καθώς θεωρούμε πως οιαδήποτε δικαίωση της ΧΑ σε δικαστικό επίπεδο αποτελεί ασέβεια και προσβολή της μνήμης του Παύλου και της μνήμης όλων των θυμάτων της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν ησυχάζουμε.

Βλέπουμε πως παρά τις ήττες τους, οι φασίστες επανεμφανίζονται τόσο στο δρόμο, όσο και στην πολιτική σκηνή. Με ποικίλες αφορμές και με διαφορετικά προσωπεία και μανδύες, ο θίασος των Ελλήνων φασιστών επιχειρεί να επανεδραιωθεί διατυμπανίζοντας αντιδραστικές και διχαστικές πολιτικές θέσεις, αλλά και απειλώντας και εκφοβίζοντας το οτιδήποτε αντιλαμβάνεται διαφορετικό μέσα από το συντηρητικό, ρατσιστικό και εξουσιαστικό πρίσμα οπτικής της πραγματικότητάς, που χρησιμοποιεί. 
Ξέρουμε πως δεν τελειώσαμε μαζί τους και ξέρουν πως θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους. Αναγνωρίζουμε ότι για να εξοστρακίσουμε οποιοδήποτε φασιστικό μίασμα προς το σκοτεινό χρονοντούλαπο της ιστορίας, οπού ανήκει, οφείλουμε να μαχόμαστε όλες εκείνες οι αιτίες και οι πρακτικές που ασπάζεται η φασιστική πρακτική και ιδεολογία, αλλά και να εγκολπώνουμε στις αντιστάσεις μας, όλα εκείνα τα υποκείμενα που αυτές εχθρεύονται. Ενάντια στον φασισμό τον ρατσισμό, την πατριαρχία και τον σεξισμό.

Συνεχίζουμε. 

Προτάσσουμε τις αξίες της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, με τη μουσική μας, με το πολιτισμό μας, με τους αγώνες μας. Ενισχύουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη της κοινωνίας των ανθρώπων, γιατί ξέρουμε πως μόνο με αυτή μπορούμε να σταθούμε όρθιοι. Γιατί ξέρουμε πως ό,τι έχουμε είναι η μία τον άλλον. 

Για μια ακόμη χρονιά σας καλούμε σε έναν Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη. Σε μια βδομάδα γεμάτη δράσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις, να συναντηθούμε στις γειτονιές του Παύλου, που ζει στους μικρούς και μεγάλους αγώνες μας. Για μια εβδομάδα στην μνήμη του Παύλου, δομούμε μια καθημερινότητα όπως θα την ήθελε και όπως την θέλουμε. 

Για μια ζωή ελεύθερη με αξιοπρέπεια, συναντιόμαστε για τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη!      

*Σε όλες τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη θα λαμβάνονται μέτρα συλλογικής αυτοπροστασίας για την Covid-19.