9/22/21

Άμεση παύση της δίωξης των αναρχικών Ν.Ματαράγκα - Γ.Καλαϊτζίδη

Κάτω τα χέρια από τους αναρχικούς Ν. Ματαράγκα και Γ. Καλαϊτζίδη

Η στοχοποίησή τους αφορά όλο το κίνημα

Οι αναρχικοί Νίκος Ματαράγκας και Γιώργος Καλαϊτζίδης (μέλη του Ρουβίκωνα) οδηγούνται στις 13/10 σε μια στημένη δίκη -καθ’ υπόδειξη των κατασταλτικών κρατικών μηχανισμών- κατηγορούμενοι για φυσική και ηθική αυτουργία για την υπόθεση εκτέλεσης ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016, παρότι όταν είχαν κληθεί για απολογία (Ιούνιος 2020) είχαν αφεθεί ελεύθεροι από τον ανακριτή ελλείψει κάθε σοβαρού στοιχείου που να τους εμπλέκει με την υπόθεση.

Αυτή η συνεχιζόμενη σκευωρία αποτελεί μια επικίνδυνη κρατική προσπάθεια εναντίον αναρχικών με ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας βαριάς καταδίκης τους. Όπως έχουμε ξαναγράψει πρόκειται επίσης για κατασταλτική ενέργεια ενάντια στη συλλογικότητα του Ρουβίκωνα, για επίθεση στον ίδιο τον δύσκολο, πολύπλευρο αγώνα που έδωσαν πολλοί αγωνιστές/τριες και συλλογικότητες ενάντια στις μαφίες στα Εξάρχεια, αλλά και για επίθεση συνολικά στο ριζοσπαστικό κίνημα που μάχεται από οποιαδήποτε θέση το κράτος και το κεφάλαιο.

Στις 13 Οκτώβρη (9πμ) στο Εφετείο Αθηνών η αλληλεγγύη να καταρρίψει το κατασκευασμένο κατηγορητήριο και τα κρατικά σχέδια.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

23/9/2021

[προηγούμενη ανακοίνωση αλληλεγγύης: https://pasamontana.blogspot.com/2020/06/blog-post_24.html]